Volledig scherm
© Photo News

De coronacijfers in Kortenaken van dinsdag 20 oktober

 1. Gemeente investeert 450.000 euro in sport- en jeugdaccommodatie
  Glabbeek

  Gemeente investeert 450.000 euro in sport- en jeugdaccom­mo­da­tie

  Glabbeek gaat de sporthalparking uitbreiden voor ruim 80 voertuigen, waarvan ook de voetbalclub VZ Glabbeek gebruik zal kunnen maken. In de plannen voor de heraanleg van de gewestweg N29 bekwam men eerder al van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) dat er ter hoogte van de voetbal en de locatie van de nieuwe parking een veilige oversteekzone komt. Na de heraanleg van de N29, die voorzien is voor 2022-2024, zal de gemeente deze nieuwe parking aanleggen.
 2. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Tientonner probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner probeert bestelwa­gen van de weg te rammen

 2. Astronaut toont adembenemend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon
  Play

  Astronaut toont adembene­mend zicht vanuit SpaceX Crew Dragon