De Sint-Bartholomeuskerk wacht al lang op de dakrestauratie.
Volledig scherm
De Sint-Bartholomeuskerk wacht al lang op de dakrestauratie. © Bollen

Dakwerken Sint-Bartholomeuskerk gaan na 12 jaar wachten van start

Dit voorjaar start het restauratiedossier van het dak van de Sint-Bartholomeuskerk van Waanrode op. De werken zullen ongeveer 150 werkdagen duren en tegelijk worden de verlichting en de vernieuwing van het torenuurwerk en de nodige maatregelen tegen de duivenoverlast rond de toren uitgevoerd. “Na de werken mogen we ook de plaatsing van een gsm-antenne in de toren door Proximus verwachten”, zegt pastoor Jan Vander Velpen.

 1. ‘Feesten met de burgemeester’ wordt dit jaar ‘Wandelen met de burgemeester’: “Ter nagedachtenis van de coronaslachtoffers”

  ‘Feesten met de burgemees­ter’ wordt dit jaar ‘Wandelen met de burgemees­ter’: “Ter nagedachte­nis van de corona­slacht­of­fers”

  Deze zondag wordt de jaarlijkse traditie van ‘Feesten met de burgemeester’ in Halen vervangen door ‘Wandelen met de burgemeester en de gemeenteraad’. Dat is een activiteit die gezamenlijk wordt georganiseerd door de vier politieke fracties van de gemeenteraad, ter nagedachtenis van de vele overledenen en hun familie die vaak in eenzame corona-omstandigheden afscheid moesten nemen.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond