Volledig scherm
© Foto RV

Buurtcomité De Hotvrienden steunt mensen met een beperking

 1. Vader bouwt wagen om tot simulator in slaapkamer van tienerzoon: “Handig om te leren autorijden, maar ook goed voor zijn studies”
  Loksbergen

  Vader bouwt wagen om tot simulator in slaapkamer van tienerzoon: “Handig om te leren autorijden, maar ook goed voor zijn studies”

  “Hoe hou ik mijn kinderen bezig tijdens de lockdown?” Het is een vraag die heel wat ouders in Vlaanderen zich dezer dagen stellen. Cliff Haerden (39) uit Loksbergen heeft daar alvast een opmerkelijk antwoord op gevonden. Hij bouwde de afgelopen weken een oude wagen om tot autosimulator in de slaapkamer van zijn zoon Linus (14). “Zo tonen we dat de lockdown niet per se verloren tijd moet zijn”, lacht de fiere IT’er.
 2. Twee kaarsjes voor elke Halenaar

  Twee kaarsjes voor elke Halenaar

  Bij een tweede infobrief over corona in twee weken tijd kregen de Halenaars een verrassing. Twee kaarsjes werden immers toegevoegd bij wijze van symboliek. Die kunnen dienen om het gezellig te maken en bieden ook ‘licht en hoop’ aan de inwoners. Het waren de vrijwilligers van het #HalenHelpt-platform die de brieven het voorbije weekend rondbrachten. Op sociale media werd daarover een kort bericht geplaatst en al vlug bleek dat de Halenaar ook op zaterdag de brievenbus leeg maakt, want tegen de avond verscheen de ene foto na de andere van de brandende theelichtjes. “Dit is nog maar eens een bewijs dat Halen een warme stad is”, zegt burgemeester Erik Van Roelen (CD&V). Op de kerkpleinen in de gemeente werden inmiddels ook meteen de eerste kerstlampen ontstoken.
 3. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel
  Play

  Jongeman zet tattoo Boris Johnson op enkel

 2. Cobra komt partijtje golf verstoren
  Play

  Cobra komt partijtje golf verstoren