De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. © Bollen

Bromfietser belandt tegen omheining

 1. Van een herfstweekend tot gratis plaatsing van badkamertegels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van een herfstweek­end tot gratis plaatsing van badkamerte­gels: 7 speciale acties tijdens Weekend van de Klant in Leuven en het Hageland

  Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is het Weekend van de Klant. Dan word je bij verschillende zaken in de watten gelegd en kan je genieten van speciale acties tijdens het shoppen. Van een feest op het Martelarenplein van Leuven tot kraslotjes in Diest: op deze zeven locaties in Leuven en het Hageland geniet jij van speciale acties tijdens het Weekend van de Klant.
 2. Poetsen bij mensen thuis als huishoudhulp, een dankbare job
  Linter

  Poetsen bij mensen thuis als huishoud­hulp, een dankbare job

  Werk je graag dicht bij huis? Breng je graag de kinderen van en naar school? Hou je van afwisseling in je job? Zie je graag onmiddellijk resultaat van je job en vind je het fijn als klanten tevreden zijn? Hou je van orde en netheid?Dan is een job als huishoudhulp misschien iets voor jou? Een job als huishoudhulp kun je perfect combineren met je gezinsleven. Je hebt vaste uren. Je kan deeltijds werken. En je werkt dicht bij huis zodat je geen verre verplaatsingen moet doen. De eerstvolgende opleiding gaat half november van start.
 1. Gemeente is geen voorstander om langdurig de straatverlichting te doven
  Glabbeek

  Gemeente is geen voorstan­der om langdurig de straatver­lich­ting te doven

  Alle Vlaamse gemeenten hebben van netbeheerder Fluvius de vraag gekregen om ‘s nachts tussen 23 en 5 uur de straatverlichting te doven. Hiermee kunnen gemeenten als crisismaatregel ongeveer een derde besparen op hun enorm gestegen elektriciteitsfactuur. De gesprekken tussen Fluvius en alle gemeenten in de regio zijn nu volop aan de gang. Want zo’n schakelaar om het licht uit te doen, wordt gedeeld met meerdere gemeenten. De kostprijs van de openbare verlichting is in Glabbeek momenteel gestegen van 61.000 euro naar 161.000 euro (+165%) op jaarbasis. Toch is de gemeente geen voorstander om de openbare verlichting te doven.
 2. Goedkope spulletjes van Heverlee tot Kortenaken: 9 tweedehandsbeurzen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Goedkope spulletjes van Heverlee tot Kortenaken: 9 tweede­hands­beur­zen in Leuven en het Hageland

  De herfst staat voor de deur en dus worden de kasten overal leeggemaakt. Kledij, speelgoed en andere spullen krijgen dan vaak een nieuwe thuis dankzij allerlei marktjes. Daar kunnen de bezoekers een mooie slag slaan. Onze redactie verzamelde daarom alle tweedehandsbeurzen en tafelverkopen van de komende weken in Leuven en het Hageland in één handige lijst. Zo weet je meteen waar je deze maand terecht kan voor echte koopjes.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.