Kortenaken pakt onderhoud van betonwegen aan
Volledig scherm
Kortenaken pakt onderhoud van betonwegen aan © Bollen

Betonwegen krijgen onderhoud

De gemeente Kortenaken gaat herstellingen uitvoeren aan verschillende betonplaten. Daarbij wordt de techniek van het ‘oppersen’ gebruikt. “Met deze techniek worden de nog goede betonvakken die door de tijd en het gebruik los zijn komen te liggen of die verzakt zijn, aangepakt”, zegt schepen Kristof Mollu (CD&V). 

0 reacties

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Zoveelste stroompanne in Kortenaken
  Kortenaken

  Zoveelste stroompan­ne in Kortenaken

  Vandaag zaten inwoners van Kortenaken voor de vierde keer deze maand zonder stroom. “Ik was in vergadering en opeens viel alles uit. Iedereen wist direct waar we aan toe waren. Het ging opnieuw om een onaangekondigde panne, waarop we als gemeentebestuur niet konden anticiperen. Ik heb ondertussen contact opgenomen met Fluvius. De oorzaak zou een defecte in een stroomcabine in Kersbeek zijn die ontstond na een kortsluiting veroorzaakt door de werken aan de Heerbaan in Kortenaken”, vertelt schepen van Openbare Werken Kristof Mollu (CD&V). Intussen zou het probleem verholpen zijn.
 3. RESTOTIP. De Koperen Klink serveert kraakverse sushi in hartje Hageland
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  RESTOTIP. De Koperen Klink serveert kraakverse sushi in hartje Hageland

  In Belgische grootsteden kan je gemakkelijk een culinaire wereldreis maken zonder je kot te verlaten. In het landelijke Hageland houdt men meer vast aan de traditionele keuken. Wie op de Steenweg in Zoutleeuw opeens een krijtbord met daarop ‘Afhaal sushi’ zag verschijnen, keek waarschijnlijk verrast op. Felicia en Joke, uitbaters van De Koperen Klink, vonden het een vanzelfsprekende keuze. “Het zijn gerechten uit onze cultuur. We hebben de kennis en ervaring om kwaliteitsvolle sushi te serveren. Bovendien heb je in de buurt vooral frituren en broodjeszaken. Dat maakt ons aanbod uniek”, klinkt het.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek