Beschuldigde Roger Putseys.
Volledig scherm
PREMIUM
Beschuldigde Roger Putseys. © Photo News

ASSISEN. Fatale burenruzie: “De buurvrouw zei nog: ‘Nu zitten we hier met al die zalm in de auto’”

De uitleg van Roger Putseys over de fatale steekpartij die zijn buurman Luc Dams het leven kostte, rammelt. Zoveel is ondertussen duidelijk. Volgens de beschuldigde provoceerde het slachtoffer hem na een jarenlang aanslepende burenruzie. Dams viel eerst hem en dan zijn vrouw aan. Putseys greep naar een koksmes in de koffer van zijn wagen en “zwaaide” er wat mee. Plots lag zijn belager morsdood op zijn oprit. De plek waar de confrontatie ook plaatsvond, nog steeds volgens de beschuldigde. Na de passage van enkele cruciale getuigen dinsdag blijft er van heel dat verhaal niet zoveel meer over.

 1. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmanager Sonja Krawinckel: “Medewerkers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmana­ger Sonja Krawinckel: “Medewer­kers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 2. Vader bouwt wagen om tot simulator in slaapkamer van tienerzoon: “Handig om te leren autorijden, maar ook goed voor zijn studies”
  Loksbergen

  Vader bouwt wagen om tot simulator in slaapkamer van tienerzoon: “Handig om te leren autorijden, maar ook goed voor zijn studies”

  “Hoe hou ik mijn kinderen bezig tijdens de lockdown?” Het is een vraag die heel wat ouders in Vlaanderen zich dezer dagen stellen. Cliff Haerden (39) uit Loksbergen heeft daar alvast een opmerkelijk antwoord op gevonden. Hij bouwde de afgelopen weken een oude wagen om tot autosimulator in de slaapkamer van zijn zoon Linus (14). “Zo tonen we dat de lockdown niet per se verloren tijd moet zijn”, lacht de fiere IT’er.
 1. Hevige rookontwikkeling bij woningbrand kost parkiet het leven, politie kan nog hondje redden
  Zoutleeuw

  Hevige rookontwik­ke­ling bij woning­brand kost parkiet het leven, politie kan nog hondje redden

  In de Hogenstraat in Budingen bij Zoutleeuw merkten passanten donderdag rond 15.40 uur rookontwikkeling op die uit de garage van een woning kwam. Bij aankomst van de opgeroepen hulpdiensten bleek dat niet enkel de garage vol dichte rook hing, maar dat die ook al flink de woning zelf was ingetrokken. Toen agenten opmerkten dat er nog een hondje in het huis was, twijfelden ze geen seconde en sloegen een raam in. Het kleine hondje van de 67-jarige bewoonster, die niet thuis was op het ogenblik van de feiten, kon zo worden gered. De parkiet overleefde het incident echter helaas niet. Achteraan de garage bleek een klein brandje te zijn ontstaan met hevige rookontwikkeling tot gevolg, en daarom is de woning tijdelijk onbewoonbaar. De bewoonster kan intussen terecht bij familie.
 1. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"

 2. Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet
  Play
  Ze Zeggen Dat

  Daarom kies je best het eerste hokje in een openbaar toilet