Peter Van Laet geeft een kofferbakconcert aan Anne-Katrien Van der stappen (15), An Wouters (50), Koen Van der Stappen (50), Raymond Vandervelpen (61) en Daisy Jordens (61).
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Van Laet geeft een kofferbakconcert aan Anne-Katrien Van der stappen (15), An Wouters (50), Koen Van der Stappen (50), Raymond Vandervelpen (61) en Daisy Jordens (61). © Photo News

Al even oefenen voor een echte concertzomer! Zeven Vlaamse artiesten geven in Kortenaken een ‘kofferbakconcert’: “Niet iedereen kan zeggen dat een Vlaamse artiest even bij jou naar het toilet gaat”

KortenakenHet Vlaams-Brabantse Kortenaken werd zondag even helemaal omgetoverd tot één grote concertzaal. Elke inwoner kon zich inschrijven voor een optreden aan de voordeur. De – reeds uitgestelde – kofferbakconcerten waren een succes. Maar liefst zeven bekende artiesten kwamen akoestisch liedjes zingen. Met dit initiatief wil de gemeente Kortenaken een lichtpuntje zijn voor zowel de artiesten als voor de burgers. Wij waren erbij en mochten enkele concerten meepikken. 

  1. Inwoners Geetbets vallen ten prooi aan waterellende “Ik had op voorhand zandzakken gelegd, maar tevergeefs”
    PREMIUM
    Geetbets

    Inwoners Geetbets vallen ten prooi aan waterellen­de “Ik had op voorhand zandzakken gelegd, maar tevergeefs”

    Zowat het hele land kampt met wateroverlast. Afgelopen donderdag kreeg het oosten van Vlaams-Brabant het zwaar te verduren. ‘Rampzalig’, vatte men de situatie samen in Geetbets. Vanochtend stond zowat elke toegangsweg onder water. Op het kruispunt van de Dorpsstraat en Glabbeekstraat bevond zich een erg onfortuinlijke hoek en kregen de omwonenden langs alle kanten water binnen. De oorzaak hiervan zou de Overbeek zijn, een zijrivier van de Gete, die door de hevige regenval buiten haar oevers trad.