De ouders van Mats postten deze vrolijke foto toen ze deze week in De Haan arriveerden
Volledig scherm
PREMIUM
De ouders van Mats postten deze vrolijke foto toen ze deze week in De Haan arriveerden © Familie de Smet

Zeven maanden na ongelukkige val in heet bad zet Mats nieuwe stap: “We duimen dat hij zijn tweede verjaardag thuis mag vieren”

Kortemark“Mats mag op 19 juni twee verjaardagskaarsen uitblazen. Hopelijk mag hij dat doen bij ons thuis in Werken”, reageert papa Birger de Smet (40). In november vorig jaar viel het kindje van amper één jaar in een heet bad. In allerijl werd hij naar het brandwondencentrum in Brussel gebracht. Na zeven lange maanden start het moedige kereltje nu zijn revalidatie in het zeepreventorium in De Haan. “Elk sprankeltje hoop grijpen we met beide handen”, klinken de ouders gemotiveerd.

  1. Recordopkomst van 2.800 aanwezigen voor Ceciliafeeste: “Dit is nog nooit gezien in Ichtegem”
    Ichtegem

    Recordop­komst van 2.800 aanwezigen voor Cecilia­fees­te: “Dit is nog nooit gezien in Ichtegem”

    Het tropische weer, de sterke affiche en de gratis toegang zorgden zaterdagavond voor een recordopkomst tijdens de zevende editie van de Ceciliafeeste. Het Dokter Bruwierplein in Ichtegem liep overvol en de organisatoren moesten zelfs 3 keer aankloppen bij hun brouwerijen om de drankvoorraad aan te vullen. “Dit is ongezien in onze gemeente”, zegt een dolenthousiaste Kris Deseintebein die voorzitter is van De Copains die het evenement organiseren.