Roger Desmet (96) woont sinds november 2020 in De Bottelarij.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Desmet (96) woont sinds november 2020 in De Bottelarij. © Benny Proot

Woonzorgcentrum De Bottelarij staat op lijst ‘verhoogd toezicht’: “Inspectie houdt geen rekening met de immense druk door de pandemie”

KortemarkHet Agentschap Zorg en Gezondheid heeft het recent geopende woonzorgcentrum De Bottelarij in het centrum van Kortemark op de lijst ‘verhoogd toezicht’ gezet. “De zorgdossiers, waarin alle nuttige informatie staat over de bewoners, zijn niet steeds in orde. Er is ook een personeelstekort.” Bij De Bottelarij benadrukken ze dat ze de problemen één voor één aan het oplossen zijn. Maar wat denkt de bewoner zelf?

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Ventilus gaat in Zedelgem en Torhout wellicht ondergronds, maar dat is geen reden tot hoera-stemming: “Bezorgdheid rond gezondheid is niet weg”
  PREMIUM

  Ventilus gaat in Zedelgem en Torhout wellicht onder­gronds, maar dat is geen reden tot hoe­ra-stem­ming: “Bezorgd­heid rond gezondheid is niet weg”

  “Bovengronds of ondergronds, eigenlijk heeft dat enkel een visuele impact. De bezorgdheden zijn nog altijd dezelfde als drie jaar geleden.” Neen, er is absoluut geen reden tot euforie bij Begraaf Ventilus, de protestbeweging in Zedelgem. De Vlaamse regering zou zich vrijdag over het definitieve tracé van de hoogspanningslijn buigen.
  Torhout
 3. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.