De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Vrouw bijt politie-inspecteur in de arm tijdens huiszoeking voor haar zoon

Een 44-jarige vrouw uit Kortemark riskeert 6 maanden cel. P.D. beet in de arm van een inspecteur van de federale gerechtelijke politie (FGP) van Brugge. Dat gebeurde tijdens een huiszoeking voor haar zoon.

 1. Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Zeven dodelijke slachtoffers in september. 47 procent van de West-Vlaamse scholieren is niet in orde met de fietsverlichting. “Maak een fietshelm verplicht”, zei de gouverneur van de kustprovincie zaterdag nog. De komende dagen en weken werken wij in West-Vlaanderen verder op de problematiek. In het fietsdossier West-Vlaanderen brengen we getuigenissen en hebben we ook aandacht voor de situatie in uw gemeente. Woont u langs een steenweg waar het fietspad dringend aan vervanging toe is? Vraagt u zich al jaren af waarom die levensgevaarlijke fietsoversteek in uw stad nog altijd niet aangepast is? Onze journalisten stellen de komende weken de vragen ook aan de beleidmakers in uw stad of gemeente.
 1. Uitleenpost bibliotheek in Westrozebeke sluit en wordt omgevormd tot schoolbibliotheek
  Westrozebeke

  Uitleen­post biblio­theek in Westrozebe­ke sluit en wordt omgevormd tot schoolbi­bli­o­theek

  Nadat in 2019 de uitleenpost in Oostnieuwkerke sloot en vervangen werd door een Bibpunt in De Oever, gaat straks ook de bibliotheekpost in Westrozebeke dicht. Het aantal gebruikers van de bibliotheek zit al jaren in dalende lijn. Al betekent dat niet dat de bibliotheek in Westrozebeke helemaal verdwijnt. De uitleenpost wordt de nieuwe schoolbibliotheek van de gemeenteschool Okido.
 1. #zorgvoorlicht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen
  Play

  #zorgvoor­licht Zo zorgt Vlaanderen voor licht in donkere dagen

 2. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt