Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Mine Dalemans

Vrouw (55) stuurt zonder lichten en blaast positief: rijbewijs kwijt

KortemarkEen patrouille van de politie Polder merkte donderdagavond rond 19.20 uur een auto op die rondreed zonder lichten, in de Stationsstraat in Kortemark. De wagen werd tegengehouden en de 55-jarige bestuurster moest blazen. 

 1. “Van hier vertrekken 8 miljoen gebakjes naar grootste, Belgische supermarkten”: Koekelaars bedrijf investeert in nieuwbouw
  PREMIUM
  Koekelare

  “Van hier vertrekken 8 miljoen gebakjes naar grootste, Belgische supermark­ten”: Koekelaars bedrijf investeert in nieuwbouw

  Wanneer je een merveilleux of mini-gebakje koopt in een Belgische supermarkt dan is de kans groot dat het in Koekelare is gemaakt. Vanco Vienno produceert jaarlijks 8 miljoen taartjes. Die worden voortaan gemaakt in een gloednieuw bedrijfsgebouw. Er komt geen bandwerk aan te pas. “Onze 18 medewerkers maken ze allemaal met de hand en dat proef je”, weet zaakvoerder Bart Vancompenolle (36).
 2. Staden dient bezwaar in tegen stikstofakkoord: “Als plattelandsgemeente moeten we een signaal geven”
  Staden

  Staden dient bezwaar in tegen stikstofak­koord: “Als platte­lands­ge­meen­te moeten we een signaal geven”

  Het gemeentebestuur van Staden gaat een bezwaarschrift indienen tegen het stikstofakkoord. Het openbaar onderzoek rond de felbesproken conceptnota van de Vlaamse regering loopt nog tot 17 juni. Tegen dan wil het schepencollege het eigen bezwaarschrift bundelen met die van de Stadense land-en tuinbouwers. “De Vlaamse regering onderschat de economische impact van dit akkoord”, meent burgemeester Vanderjeugd (Open Vld).