Frederik Despierre (44) en Benedikt Decoster (42) tonen trots hun eerste twee bieren: BBQ Smoked Beer en Flippertje
Volledig scherm
Frederik Despierre (44) en Benedikt Decoster (42) tonen trots hun eerste twee bieren: BBQ Smoked Beer en Flippertje © Maikel Marichael

Versbakken brouwerij ‘De Stoefers’ lanceren succesvol eerste bier en komen in november met een donkere variant: “De naam van het bruine bier? Die houden we nog even geheim’

KortemarkNa de lancering van Flippertje begin mei, vernoemd naar het gelijknamige stedelijke zwembad dat eind juni de deuren sloot, zijn Frederik Despierre en Benedikt Decoster van brouwerij ‘De Stoefers’ in volle voorbereiding voor de lancering van hun nieuw bier. De twee vrienden zijn ambitieus, maar hun brouwerij blijft in de eerste plaats een hobby. “De voldoening wanneer je iemand jouw biertje ziet drinken op een terras: daar doe je het voor.”

 1. Twee ex-werknemers van Bonduelle riskeren celstraf voor diefstal van zo'n 8.000 conserven: “Jaloerse ex zorgde voor doorbraak”
  Kortemark/Koekelare/Houthulst/Brugge

  Twee ex-werknemers van Bonduelle riskeren celstraf voor diefstal van zo'n 8.000 conserven: “Jaloerse ex zorgde voor doorbraak”

  Twee ex-werknemers van groentenconservenfabrikant Bonduelle in Kortemark staan in de Brugse rechtbank terecht voor een bizarre diefstal. R.D. (42) uit Koekelare en D.D. (36) uit Houthulst zouden volgens het bedrijf palletten met in totaal 8.000 conserven gestolen hebben. Vreemd genoeg kwamen de feiten aan het licht door de ex-vriendin van R.D.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Gouverneur vindt klacht tegen schepen Lievens ongegrond, maar daar laat raadslid Lootens het niet bij: “Ik wil het gevoerde onderzoek zien”
  Koekelare

  Gouverneur vindt klacht tegen schepen Lievens ongegrond, maar daar laat raadslid Lootens het niet bij: “Ik wil het gevoerde onderzoek zien”

  De Koekelaarse liberalen zijn blij dat de gouverneur de klacht van Jolien Lootens als ongegrond heeft bestempeld. Lootens, voormalig N-VA-raadslid en ondertussen onafhankelijke, vond dat schepen Jan Lievens (Open Vld) zijn macht als schepen had misbruikt door reclame te maken voor zijn immokantoor. “Ik vraag meer uitleg aan de gouverneur”, reageert Lootens.