Uitbater 't Rozenhof in de cel voor dealen van drugs in zijn café

HOOGLEDE/WERKENSimon D. (32) uit Werken zit in de cel. De man die eind juni café Rozenhof in Hooglede nieuw leven inblies, serveerde niet alleen drankjes in zijn etablissement. Je kon er ook terecht voor drugs, spul waaraan hij zelf verslaafd is.

 1. Landbouwer en bodemstaalnemer riskeren celstraf na vervalsing van stalen en omkoping, hoewel bodem van akker wél gezond is
  Nieuwpoort/Koekelare

  Landbouwer en bodemstaal­ne­mer riskeren celstraf na vervalsing van stalen en omkoping, hoewel bodem van akker wél gezond is

  Een landbouwer (61) uit Nieuwpoort en een staalnemer (30) uit Koekelare, die bodemstalen moest nemen bij de landbouwer, verschenen dinsdagmorgen voor de strafrechter in Veurne wegens valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en omkoping. De landbouwer had de staalnemer namelijk 50 euro betaald om bodemstalen te vervalsen. Opvallend: dat was niet nodig, want de bodemwaarden bleken perfect in orde. Beiden riskeren 6 maanden cel.
 2. 156 kinderen basisschool De Linde getest op corona: “Terwijl we wachten op resultaten, is kalm blijven de boodschap”
  Kortemark

  156 kinderen basis­school De Linde getest op corona: “Terwijl we wachten op resultaten, is kalm blijven de boodschap”

  In basisschool De Linde in deelgemeente Zarren werden alle 156 kinderen van de lagere school getest op corona. Op dit moment is het onmogelijk te zeggen hoeveel leerlingen nu het virus hebben opgelopen. “Binnen 24 zouden we daar uitsluitsel over kunnen krijgen", zegt schooldirecteur Jeroen Tolpe. Burgemeester Karolien Damman (CD&V) benadrukt dat de testing vlot is verlopen. “We moeten nu het hoofd koel houden.”
 3. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"