De beklaagden zouden zo'n 8.000 conserven gestolen hebben bij Bonduelle. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De beklaagden zouden zo'n 8.000 conserven gestolen hebben bij Bonduelle. (illustratiebeeld) © kos

Twee ex-werknemers van Bonduelle riskeren celstraf voor diefstal van zo'n 8.000 conserven: “Jaloerse ex zorgde voor doorbraak”

Kortemark/Koekelare/Houthulst/BruggeTwee ex-werknemers van groentenconservenfabrikant Bonduelle in Kortemark staan in de Brugse rechtbank terecht voor een bizarre diefstal. R.D. (42) uit Koekelare en D.D. (36) uit Houthulst zouden volgens het bedrijf palletten met in totaal 8.000 conserven gestolen hebben. Vreemd genoeg kwamen de feiten aan het licht door de ex-vriendin van R.D.

 1. Aantal fietsdiefstallen sterk gedaald: één op vier daders opgepakt
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Aantal fietsdief­stal­len sterk gedaald: één op vier daders opgepakt

  Corona heeft een gunstige invloed gehad op de criminaliteitscijfers. Ook in de politiezone RIHO is dat het geval. “De avondklok en de gesloten winkels en horecazaken hebben daar zeker mee te maken”, beaamt zonechef Curd Neyrinck. “De enige negatieve tendens is de steile opmars van internetcriminaliteit. Aan de andere kant stellen we vast dat ook de ophelderingsgraad van misdrijven blijft stijgen bij ons.”
 2. Laurens Vandewalle (26) is jongste gemeenteraadslid van Kortemark: “Het is mijn kinderdroom ooit de sjerp te mogen dragen”
  Kortemark

  Laurens Vandewalle (26) is jongste gemeente­raads­lid van Kortemark: “Het is mijn kinder­droom ooit de sjerp te mogen dragen”

  Het is een bezige bij, Laurens Vandewalle. Hij is leerkracht Frans in een middelbare school, runt een taxibedrijf samen met zijn ouders en is gemeenteraadslid voor Open Vld. Maar de honger is nog niet gestild. Vandewalle durft luidop dromen van het burgemeestersambt: “Als burgemeester sta je zelf aan het stuur. Het is alsof je kapitein bent van je eigen boot”, aldus Vandewalle.