Prof bij Buffalo's, jeugdtrainer in Handzame

Ondanks zijn drukke agenda als middenvelder bij KAA Gent is Brecht Dejaegere (27) bijna elke week te vinden op het terrein van NSVD Handzame, waar hij samen met broer Stijn (24) de U15 traint. Wij gingen met hen een balletje trappen.

 1. ASSISEN. Wetsgeneesheer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”
  PREMIUM
  Diksmuide

  ASSISEN. Wetsgenees­heer die kogel niet vond in lichaam van Isabelle (39) verdedigt zich: “Zelfs bij tweede autopsie heb ik drie uur moeten zoeken”

  In het Brugse assisenhof is wetsdokter Jan Bolt z'n getuigenis komen afleggen. De arts kreeg dinsdag flink wat kritiek van z'n collega Werner Jacobs, omdat hij eerst een steekwonde weerhield als doodsoorzaak van Isabelle Deschodt (39). “Geneeskunde van 1920 en niet van 2020", sneerde die laatste. Bolt sprak zelf nooit van een fout. “Zelfs bij de tweede autopsie heb ik drie uur naar dat kogeltje moeten zoeken.”
 2. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. 23 personeelsleden Ter Linde in quarantaine: “Spijtig dat we zo lang op de testresultaten moesten wachten”
  Gits

  23 personeels­le­den Ter Linde in quarantai­ne: “Spijtig dat we zo lang op de testresul­ta­ten moesten wachten”

  Nadat maandag al bleek dat er in woonzorgcentrum Ter Linde in Gits tien bewoners besmet waren met het coronavirus, zijn nu ook de resultaten van de testen bij het personeel binnen. Een volle week nadat ze afgenomen werden. In totaal zijn 23 personeelsleden positief. “Dat we zo lang moesten wachten is zuur, want tot vandaag waren er besmette personeelsleden aan de slag zonder dat we dat dus wisten”, zegt schepen van Sociale Zaken Dimitri Carpentier (Allen 8830).
 2. Opnieuw sterke stijging aantal coronapatiënten AZ Delta in enkele dagen tijd: 115 patiënten in drie campussen
  ROESELARE / MENEN / TORHOUT

  Opnieuw sterke stijging aantal coronapa­tiën­ten AZ Delta in enkele dagen tijd: 115 patiënten in drie campussen

  In het AZ Delta is het aantal opgenomen coronapatiënten opgelopen tot 115. Daarvan liggen 13 patiënten op intensieve zorgen. De stijging van het aantal patiënten gaat erg snel, vorige week donderdag ging het nog om 67 patiënten, op 15 oktober waren het er nog maar amper 26. “Volg strikt de maatregelen na, er is geen ruimte meer om de kantjes er af te lopen”, stelt longarts Ingel Demedts van het AZ Delta in een open brief.