De teckels zaten in kooien opeengestapeld, maar zouden niet verwaarloosd zijn.
Volledig scherm
De teckels zaten in kooien opeengestapeld, maar zouden niet verwaarloosd zijn. © PZ Polder

Politie valt binnen en vindt 60 (!) teckels in kleine kooien, kweker krijgt week om oplossing te vinden

In een huis in Kortemark werden eind vorige week maar liefst 60 teckels gevonden. De dieren verkeerden in goede gezondheid, maar er zaten te veel honden in te kleine ruimtes. De eigenaar krijgt een week om een oplossing te zoeken.

21 reacties

 • José Deblock

  3 jaar geleden
  Wanneer gaan ze nu eens echt iets doen aan al die broodfok toestanden. Iedereen sluit maar de ogen,in de hoop dat het zich vanzelf oplost.
 • Mien Miegielsen

  3 jaar geleden
  Pure dierenmishandeling moet dadelijk bestraft worden !!! Gaat hij ze verkopen in de solden misschien ???
 • Martine van Opstal

  3 jaar geleden
  Broodfokkers'ze hadden idd diertjes in beslag moeten nemen en mooie thuis voor zoeken zonder winstbejag. En dierenbescherming was daarvan op hoogte'neen mijn verstand te klein voor....... Zo blijft die toch gewoon verder doen
 • Tineke Monfrans

  3 jaar geleden
  Dat moeten ze onmiddellijk wegnemen, en er voor zorgen dat die beestjes een goede thuis krijgt, en de man zou nooit geen hondjes of welk dier ook nog in het bezit mogen hebben, het is hem echt alleen maar om het geld te doen!!!
 • Eva Bosman

  3 jaar geleden
  60! Heb zelf altijd Teckels gehad. Mijn hart breekt. Gelukkig zijn ze gezond voor de rest, maar op zo'n kleine ruimte....dat is toch verwaarlozing....Die honden kennen toch niks als ze bij een gezin komen als ze altijd in zo'n kotje gezeten hebben. Hopelijk komen ze goed terecht.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.