Lichterveldestraat Kortemark
Volledig scherm
PREMIUM
Lichterveldestraat Kortemark © Benny Proot

Lichterveldestraat krijgt een volledige make-over: “We schrappen parkeerplaatsen maar creëren meer fietspaden”

KortemarkDe heraanleg van de Lichterveldestraat in Kortemark wordt een belangrijk project voor de gemeente. Na de eerste infoavond wordt duidelijk dat er heel wat parkeerplaatsen zullen sneuvelen. Anderzijds krijgt de fietser meer plaats. Zo zien de plannen eruit.

 1. Van kalligrafie tot beeldhouwwerk: kijk binnen bij 7 kunstenaars tijdens Atelier in Beeld in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van kalligra­fie tot beeldhouw­werk: kijk binnen bij 7 kunste­naars tijdens Atelier in Beeld in Brugge en aan de kust

  Meer dan 2.000 kunstenaars in meer dan 1.300 ateliers zetten de deuren open tijdens Atelier In Beeld. Op 13, 14 en 15 mei kan je beeldende kunst ontdekken op de bijzondere plek waar het ontstaat. Doorgaans zijn pottenkijkers er zelden welkom, maar tijdens Atelier in Beeld begroeten de deelnemende kunstenaars je met plezier. Wij selecteerden zeven inspirerende ateliers in Brugge en aan de kust.
 2. Spierziekte houdt Lance (17) niet tegen om met oud-leraar Glenn te oefenen voor triatlon
  PREMIUM
  Gits / Roeselare

  Spierziek­te houdt Lance (17) niet tegen om met oud-le­raar Glenn te oefenen voor triatlon

  Lance Alleweireld (17) uit Kemmel is door de ziekte van Duchenne dan wel aan een rolstoel gekluisterd, maar het houdt de jongeman niet tegen om grenzen te verleggen en taboes te doorbreken. Met hulp van zijn oud-leraar Glenn Verholle (32) uit Roeselare wil hij in juni een triatlon afleggen en tonen dat mensen met een beperking nog veel in hun mars hebben. Zaterdag hield het duo alvast een succesvolle generale repetitie tijdens de Trial Run van Dominiek Savio.