Op het terrein van de loods aan de Staatsbaan 30 in Kortemark voorziet de gemeente een kantoor voor de afdeling Omgeving
Volledig scherm
Op het terrein van de loods aan de Staatsbaan 30 in Kortemark voorziet de gemeente een kantoor voor de afdeling Omgeving © Benny Proot

Kortemark investeert in gloednieuw Omgevingsloket en dat mag wat kosten: “Waarom kunnen jullie nooit eens normaal doen?”

KortemarkLangs de Staatsbaan 30 in Kortemark verdwijnt de groene loods. In de plaats komt een nieuw gebouw waar alle diensten rond stedenbouw gecentraliseerd worden. Het geraamd budget is 3 miljoen euro. “Wij zijn hier Venetië niet hé. Waarom kunnen jullie niet eens normaal doen?”, vroeg Rita Tyvaert (Eerlijk en Bezorgd) zich af.

 1. “Na 300.000 kilo vlees (en een wereldrecord) is het welletjes geweest”: Antoon (65) verkoopt ribbetjesrestaurant De Zilveren Lepel
  PREMIUM

  “Na 300.000 kilo vlees (en een wereldre­cord) is het welletjes geweest”: Antoon (65) verkoopt ribbetjes­res­tau­rant De Zilveren Lepel

  Er zijn families uit Australië, Canada, Italië en zelfs Iran die er elk jaar komen eten. De 155 plaatsen zitten haast elke zaterdag vol, en ook in het Guinness Book of Records vind je het terug. Maar vandaag staat het iconische ribbetjesrestaurant De Zilveren Lepel in Hooglede van Antoon Desmet (65) te koop. “Ik trek met mijn gezin naar Canada, dat wil ik eigenlijk al vijf jaar”, zegt hij. Hij blikt met ons terug op ruim drie decennia in een zaak die hij eigenhandig bouwde, waarom hij al een tijdje wil stoppen én op zijn ribbetjes, die ze - als de wind goedzit - zelfs in Gits doen watertanden.
  Hooglede
 2. RESTOTIP. Fiji in Blankenberge: “Locatie, setting én zelfgemaakte loempia’s, meer is echt niet nodig om toeristen én locals te overtuigen”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Fiji in Blankenber­ge: “Locatie, setting én zelfgemaak­te loempia’s, meer is echt niet nodig om toeristen én locals te overtuigen”

  Met het Leopoldpark naast de deur, de zeedijk die je bijna kan aanraken en tal van grote parkings in de buurt heeft het nieuwe restaurant Fiji in Blankenberge alvast de locatie mee om tot een succes uit te groeien. Maar van een topzaak verwachten we natuurlijk ook lekker eten. Kan Fiji de verwachtingen inlossen? Lees er hier wat meer over.
  Blankenberge, Brugge