Op 1 november wordt met een ingetogen set hulde gebracht aan nabestaanden.
Volledig scherm
Op 1 november wordt met een ingetogen set hulde gebracht aan nabestaanden. © Stad Kortemark

Intieme verhalen, poëzie en muziek op begraafplaats

KortemarkDe vzw Reveil doorbreekt op 1 november de stilte op de begraafplaats van Kortemark met serene muziek en pakkende verhalen. Ze doen dat om even stil te staan bij overleden dierbaren.

 1. Vaccinatiecentrum Gistel kampt met personeelstekort en zoekt extra vaste medewerkers: “Willen versnelling hoger schakelen”
  Gistel/Oudenburg/Ichtegem

  Vaccinatie­cen­trum Gistel kampt met personeels­te­kort en zoekt extra vaste medewer­kers: “Willen versnel­ling hoger schakelen”

  Het toedienen van de boosterprikken in het vaccinatiecentrum in de Rochesterlaan in Gistel verloopt trager dan coördinator Lore Cortvriendt zou willen. “Door een personeelstekort en infrastructuurperikelen lopen we vertraging op. We zijn nog op zoek naar vaste medewerkers met een medische scholing, zoals verplegers en verpleegsters, om een versnelling hoger te kunnen schakelen”, duidt ze.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.