Op 1 november wordt met een ingetogen set hulde gebracht aan nabestaanden.
Volledig scherm
Op 1 november wordt met een ingetogen set hulde gebracht aan nabestaanden. © Stad Kortemark

Intieme verhalen, poëzie en muziek op begraafplaats

KortemarkDe vzw Reveil doorbreekt op 1 november de stilte op de begraafplaats van Kortemark met serene muziek en pakkende verhalen. Ze doen dat om even stil te staan bij overleden dierbaren.

 1. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 2. Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”
  PREMIUM
  Oostende

  Met superfan Christiaan (70) blikken we terug op FFO: “Drie films per dag bekijken, dat is topsport”

  De vijftiende editie van het Filmfestival Oostende (FFO) klokt af op 48.000 bezoekers. Een van hen was kinesist Christiaan Dorchain (70) uit Pervijze bij Diksmuide. Hoe de dagen van de FFO-superfan eruitzagen? Om 5 uur opstaan, de eerste patiënten verzorgen en vervolgens richting Kinepolis om drie films per dag te bekijken. Met hem maken we een evaluatie en blikken terug op zijn kippenvelmoment, een slag in het gezicht en zijn suggesties.
 1. Nog tot in juni werken in de Hofstraat, maar handelaars komen creatief uit de hoek: “Moeilijk bereikbaar, maar online is er meer mogelijk”
  PREMIUM
  Torhout

  Nog tot in juni werken in de Hofstraat, maar handelaars komen creatief uit de hoek: “Moeilijk bereikbaar, maar online is er meer mogelijk”

  Het centrum van Torhout blijft kreunen onder wegenwerken. Na de grootschalige renovatie van de Markt zijn nu een aantal zijstraten aan de beurt. De rioleringswerken in onder andere de Hofstraat bezorgen de handelaars daar kopzorgen, al springen ze er creatief mee om. “Als studenten niet tot bij ons raken, kunnen ze hun eindwerken vanaf nu ook digitaal laten afdrukken”, zegt Jochen Vandendriessche van Ctrl+c.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.