De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Gerechtspsychiater moet twintiger onderzoeken die motor van jeugdvriendin om zeep hielp

Kortemark/MalleDe Brugse strafrechter heeft een gerechtspsychiater aangesteld om een 27-jarige man uit Malle te onderzoeken. De twintiger nam in Kortemark na een slaande ruzie de vlucht met de wagen van de vrouw, maar blies haar motor op. Er worden vragen gesteld bij z'n toerekeningsvatbaarheid.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Onderzoek naar mogelijke kinderlokker op speelplein: “Mijn andere zoon van 7 zag het gebeuren en greep meteen zijn 4-jarige broertje vast”
  PREMIUM
  Koekelare

  Onderzoek naar mogelijke kinderlok­ker op speelplein: “Mijn andere zoon van 7 zag het gebeuren en greep meteen zijn 4-jarige broertje vast”

  Heeft er een kinderlokker proberen toe te slaan op speelplein De Mote in Koekelare? De politie voert onderzoek, nadat een Chirojongen van 4 jaar zondagnamiddag tijdens het verstoppertje spelen zou benaderd zijn door een man. “Hij bood mijn zoon snoepjes aan en zei dat hij er nog meer had liggen in zijn auto”, zegt de mama.