Het gemeentebestuur wil extra inzetten op fietsveiligheid. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Het gemeentebestuur wil extra inzetten op fietsveiligheid. Beeld ter illustratie. © Benny Proot

Gemeentebestuur maakt onder andere 2,1 miljoen euro vrij voor onderhoud van wegen

Uit de burgerbevraging ‘’t Is An Jundre’, die in de vorige legislatuur werd uitgevoerd, bleek dat mobiliteit en verkeersveiligheid twee onderwerpen zijn die leven bij de Kortemarkse bevolking. “Het gemeentebestuur wil hier dan ook extra op inzetten”, laten CD&V en Open Vld weten. 

0 reacties

 1. Spierziekte houdt Lance (17) niet tegen om met oud-leraar Glenn te oefenen voor triatlon
  PREMIUM
  Gits / Roeselare

  Spierziek­te houdt Lance (17) niet tegen om met oud-le­raar Glenn te oefenen voor triatlon

  Lance Alleweireld (17) uit Kemmel is door de ziekte van Duchenne dan wel aan een rolstoel gekluisterd, maar het houdt de jongeman niet tegen om grenzen te verleggen en taboes te doorbreken. Met hulp van zijn oud-leraar Glenn Verholle (32) uit Roeselare wil hij in juni een triatlon afleggen en tonen dat mensen met een beperking nog veel in hun mars hebben. Zaterdag hield het duo alvast een succesvolle generale repetitie tijdens de Trial Run van Dominiek Savio.
 2. Voertuigbouwer Mol gaat 382 pantserwagens voor Belgisch leger assembleren in nieuw te bouwen werkplaats: “Je wil niet dat onbevoegden zomaar aan zo’n wagen kunnen gaan sleutelen”
  PREMIUM
  Staden/Hooglede

  Voertuig­bou­wer Mol gaat 382 pantserwa­gens voor Belgisch leger assemble­ren in nieuw te bouwen werkplaats: “Je wil niet dat onbevoeg­den zomaar aan zo’n wagen kunnen gaan sleutelen”

  Het bedrijf Mol cy uit Sleihage heeft een monsteropdracht binnengehaald. Dankzij een samenwerkingsovereenkomst met de Franse groep Nexter zal de voertuigbouwer mee verantwoordelijk zijn voor de modernisering van het Belgische leger. Tussen 2025 en 2030 zullen er bij Mol 382 Griffon-pantservoertuigen geassembleerd en getest worden. “Dit zal in grote mate bijdragen aan de groei van ons bedrijf”, aldus co-CEO Lieven Neuville.
 3. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.