Gaëlle Sauvillers (23) uit Kortemark haalde het voor de eerste eredame Soraya Parreyn (links) uit Waardamme en tweede eredame Alana Hanegreefs uit Zuienkerke.
Volledig scherm
Gaëlle Sauvillers (23) uit Kortemark haalde het voor de eerste eredame Soraya Parreyn (links) uit Waardamme en tweede eredame Alana Hanegreefs uit Zuienkerke. © Bjorn Van Ryckeghem

Gaëlle Sauvillers (23), de nieuwe Miss West-Vlaanderen: “Mensen met autisme een boost geven dankzij paarden, daar droom ik van”

KortemarkGaëlle Sauvillers (23) uit Kortemark, de kersverse Miss West-Vlaanderen 2022, is niet zomaar een jongedame met mooie looks. Ze staat zelfs haar mannetje als... jockey in paardenraces. Haar droom heeft ook met de edele dieren te maken. “Hopelijk kan mijn paardenweide, waarin mensen met autisme aan de slag kunnen met deze dieren, door deze overwinning sneller werkelijkheid worden.”

 1. Aantal fietsdiefstallen sterk gedaald: één op vier daders opgepakt
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Aantal fietsdief­stal­len sterk gedaald: één op vier daders opgepakt

  Corona heeft een gunstige invloed gehad op de criminaliteitscijfers. Ook in de politiezone RIHO is dat het geval. “De avondklok en de gesloten winkels en horecazaken hebben daar zeker mee te maken”, beaamt zonechef Curd Neyrinck. “De enige negatieve tendens is de steile opmars van internetcriminaliteit. Aan de andere kant stellen we vast dat ook de ophelderingsgraad van misdrijven blijft stijgen bij ons.”
 2. Uniek in Vlaanderen: Platform Versteende Getuigenissen leert je waar iemand begraven ligt en of het graf erfgoedwaarde heeft
  Roeselare/Lichtervelde

  Uniek in Vlaanderen: Platform Versteende Getuigenis­sen leert je waar iemand begraven ligt en of het graf erfgoed­waar­de heeft

  Opzoeken waar je overgrootvader- of moeder begraven ligt en onmiddellijk ook ontdekken of zijn of haar graf erfgoedwaarde heeft. Het kan straks via het digitale platform Versteende Getuigenissen voor iedereen die begraven is in de regio Midwest. “Ons platform is de eerste tool in Vlaanderen die beide invalshoeken combineert’, zegt Saskia Verriest, algemeen directeur Midwest, trots.