Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Koen Moreau

Elektriciteitskabel belandt op aardappelmachine: brandweer moet landbouwer bevrijden

HandzameIn de Pollaertstraat in Handzame bij Kortemark heeft een landbouwer zondagnamiddag in paniek de brandweer gebeld toen hij met zijn aardappelmachine een bovengrondse elektriciteitskabel meesleurde.

 1. Eerbetoon aan gesneuvelde Koreavrijwilliger Marcel Caesteker. Zijn laatste rustplaats is erkend als oorlogsgraf
  PREMIUM
  Diksmuide

  Eerbetoon aan gesneuvel­de Koreavrij­wil­li­ger Marcel Caesteker. Zijn laatste rustplaats is erkend als oorlogs­graf

  Vandaag 13 oktober herdachten Defensie en het War Heritage Instituut de 106 Belgische jongens uit het vrijwilligerskorps die in Korea tijdens twee grote veldslagen sneuvelden. Eén daarvan is Marcel Caesteker die begraven ligt in Lampernisse. Hij liet het leven in 1953. Zijn graf is nu erkend als oorlogsgraf. Ook Diksmuideling Louis Aelbrecht vocht mee in Korea 70 jaar geleden.
 2. Vrouw (38) die huisarts dag en nacht belaagde nogmaals veroordeeld: ze haalde met mes uit naar OCMW-bediende
  Diksmuide

  Vrouw (38) die huisarts dag en nacht belaagde nogmaals veroor­deeld: ze haalde met mes uit naar OCMW-bediende

  Een vrouw (38) uit Diksmuide, die in mei nog twaalf maanden cel met uitstel kreeg omdat ze haar huisdokter dag en nacht belaagde met telefoontjes, is opnieuw veroordeeld door de strafrechter. Toen ze geld kwam vragen in het OCMW en volgens haar niet snel genoeg bediend werd, ging ze door het lint en haalde ze zelfs een mes boven. Het levert nu nog eens een jaar cel op, opnieuw met voorwaarden. Ze moet aan haar psychische problemen werken.