Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Koen Moreau

Elektriciteitskabel belandt op aardappelmachine: brandweer moet landbouwer bevrijden

HandzameIn de Pollaertstraat in Handzame bij Kortemark heeft een landbouwer zondagnamiddag in paniek de brandweer gebeld toen hij met zijn aardappelmachine een bovengrondse elektriciteitskabel meesleurde.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Diksmuide schrapt een pak sociale woningen in Woumen terwijl er lange wachtlijsten zijn: “Hoe kan je dit verantwoorden?”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Diksmuide schrapt een pak sociale woningen in Woumen terwijl er lange wachtlijs­ten zijn: “Hoe kan je dit verantwoor­den?”

  De geplande 76 huurwoningen en 18 koopwoningen in de Steenmolenbeekwegel in Woumen komen er niet. Dat stipte oppositieraadslid Kurt Vanlerberghe (Vooruit) aan tijdens de gemeenteraad. De bevoegde schepen Geert Dever (CD&V) bevestigde dat maar voegde er in één adem aan toe dat de onderhandelingen wel opnieuw zijn opgestart om daar alsnog 60 sociale woningen te realiseren. Een planning kan ze evenwel nog niet geven. Het bewonersplatform in Woumen reageert furieus.