Deze vrachtwagen werd woensdagnacht gestolen bij de firma Braem in Handzame.
Volledig scherm
Deze vrachtwagen werd woensdagnacht gestolen bij de firma Braem in Handzame. © Braem nv

Dieven zijn drie uur bezig met vrachtwagen te stelen, maar vergeten dan iets cruciaals

Handzame/PuursBij de firma Braem in Handzame bij Kortemark, verdeler van vrachtwagens en onderdelen, is in de nacht van woensdag op donderdag een truck gestolen. Op camerabeelden was te zien hoe een trio bijna drie uur in de weer was op het bedrijventerrein, om uiteindelijk een vrachtwagen van zo'n 18.000 euro te stelen. “Maar we kregen goed nieuws van de politie. De daders hadden blijkbaar niet aan alles gedacht”, zegt zaakvoerder Johan Braem.  

 1. Alerte politieploeg is onderweg naar examen maar merkt brand bij autogarage op: “Zonder hen was dit veel erger afgelopen”
  PREMIUM
  Bovekerke

  Alerte politie­ploeg is onderweg naar examen maar merkt brand bij autogarage op: “Zonder hen was dit veel erger afgelopen”

  Een alerte patrouille van de lokale politie Polder heeft maandagmiddag een ramp vermeden. Ze merkten een hevige rookpluim op boven het Q8-tankstation in de Provinciebaan in Bovekerke (Koekelare), met achteraan een autogarage. Ze verwittigden de eigenaars en begonnen met verenigde krachten te blussen. “Ik ben de politie écht dankbaar. Wij waren ons van geen kwaad bewust”, zegt garagist Pierre Denoo. Een politieman werd wel bevangen door de rook en moest naar het ziekenhuis.
 2. Bart (30) na overval en gijzeling in eigen appartement in Izegem: “Heilige schrik dat ze zullen terugkeren om wraak te nemen”
  PREMIUM
  Izegem/Houthulst/Middelkerke

  Bart (30) na overval en gijzeling in eigen apparte­ment in Izegem: “Heilige schrik dat ze zullen terugkeren om wraak te nemen”

  “Ik heb nog altijd schrik om alleen buiten te komen. Elke dag vraag ik me af waarom ze mij hebben overvallen.” Bijna vier maanden nadat een 30-jarige autistische jongeman in zijn appartement in Izegem werd overvallen en gekneveld, stond hij dinsdag op de rechtbank in Kortrijk voor de eerste keer opnieuw oog in oog met de daders. Eén van hen was een vriend, dacht hij. Samen met twee broers uit Middelkerke riskeert hij drie jaar cel. Ze verblijven al sinds eind februari in de cel.