De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Dertiger die instellingsmeisje dagenlang misbruikte vraagt tevergeefs om mildere straf

Tielt/KortemarkEen 32-jarige Afghaan uit Tielt heeft opnieuw 5 jaar cel gekregen voor de verkrachting van een 15-jarig meisje. Het slachtoffer was weggelopen uit een instelling en kreeg onderdak bij Abdul A. Die laatste kreeg eerder al bij verstek dezelfde straf, maar vocht die aan.

 1. Aparte jeugdhuiswerking in JOC verdwijnt, barruimte kan voortaan gehuurd worden door jeugdverenigingen en jongeren
  Lichtervelde

  Aparte jeugdhuis­wer­king in JOC verdwijnt, barruimte kan voortaan gehuurd worden door jeugdvere­ni­gin­gen en jongeren

  Na het ter ziele gaan van jeugdhuis De Keirse in maart was het even onduidelijk welke richting er uit zou gegaan worden met de jeugdhuiswerking in Lichtervelde. Dat is nu wel duidelijk. Een apart jeugdhuis komt er niet meer en de werking wordt geïntegreerd in het bredere verhaal van JOC De Lichting. De barruimte kan voortaan gehuurd worden. “De ruimte staat open voor verenigingen, organisaties en geëngageerde jongeren, met de jeugd als doelpubliek”, aldus jeugdschepen Bogaert (CD&V).
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.