Burgemeester Karolien Damman
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Karolien Damman © Benny Proot

BELOOFD IS BELOOFD. Kortemark schafte zijn gemeentebelasting af maar blijft investeren

KortemarkDe bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Kortemark. De gemeente sloot vorig jaar zijn zwembad en dat stootte op protest. De heraanleg van de Lichterveldestraat komt dichterbij. Op de mattenzaal moeten ze in Kortemark niet meer zo lang wachten.

 1. 
Ichtegem krijgt subsidie van Provincie West-Vlaanderen voor renovatie omgeving naast De Klokkenput in Eernegem
  Ichtegem

  Ichtegem krijgt subsidie van Provincie West-Vlaanderen voor renovatie omgeving naast De Klokkenput in Eernegem

  In het najaar van 2021 deed de Provincie, in het kader van het Herstelfonds, een projectoproep om ontmoetingsplekken in West-Vlaanderen te creëren. De oproep werd gelanceerd met Europese middelen uit het Herstelfonds en wordt beheerd door de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de VLM en de Vlaams minister voor omgeving Zuhal Demir. De Provincie kreeg hierop 90 ideeën en 34 projectaanvragen binnen, waarvan er 28 projecten een positief advies kregen. Vanwege de beperkte middelen zullen 24 projecten effectief financiële steun krijgen. Zo kan het lokaal bestuur van Ichtegem rekenen op een subsidie van 27.949 euro voor de omgeving van De Klokkenput.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.