De Linde in Zarren zal, net als De Kreke in Kortemark, tot eind deze maand sluiten.
Volledig scherm
De Linde in Zarren zal, net als De Kreke in Kortemark, tot eind deze maand sluiten. © Benny Proot

Basisscholen De Linde en De Kreke sluiten tot eind januari na coronabesmettingen

KortemarkOp basis van de ontvangen testresultaten is beslist om de twee gemeentelijke basisscholen, De Linde in Zarren en De Kreke in hoofdgemeente Kortemark, de rest van de maand volledig te sluiten. Aan de ouders van de kinderen in de klassen die nog niet in quarantaine waren gezet, werd gevraagd om hun zoon of dochter op te halen.

 1. 156 kinderen basisschool De Linde getest op corona: “Terwijl we wachten op resultaten, is kalm blijven de boodschap”
  Kortemark

  156 kinderen basis­school De Linde getest op corona: “Terwijl we wachten op resultaten, is kalm blijven de boodschap”

  In basisschool De Linde in deelgemeente Zarren werden alle 156 kinderen van de lagere school getest op corona. Op dit moment is het onmogelijk te zeggen hoeveel leerlingen nu het virus hebben opgelopen. “Binnen 24 zouden we daar uitsluitsel over kunnen krijgen", zegt schooldirecteur Jeroen Tolpe. Burgemeester Karolien Damman (CD&V) benadrukt dat de testing vlot is verlopen. “We moeten nu het hoofd koel houden.”
 2. Politie allerminst tevreden met resultaten snelheidsacties: één op de tien rijdt te snel, motard maakt het helemaal bont
  Ichtegem/Gistel/Oudenburg

  Politie allerminst tevreden met resultaten snelheids­ac­ties: één op de tien rijdt te snel, motard maakt het helemaal bont

  De lokale politie Kouter is misnoegd over de resultaten van snelheidscontroles afgelopen vrijdag in Ichtegem, Gistel en Oudenburg. Zo werd onder meer een motorrijder in een zone 70 betrapt met 162 kilometer per uur, en twee automobilisten met 115 en 111 kilometer per uur. Die zijn hun rijbewijs alvast kwijt. In totaal reed liefst één op de tien van de bestuurders te snel.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"