Sint-Jansplein wordt omgedoopt tot ‘Speeljansplein’

Na Kontich–Kermis op zondag 9 juli wordt het Sint-Jansplein symbolisch omgedoopt tot ‘Speeljansplein’. Een deel van het plein wordt voorbehouden als speel- en verblijfsruimte voor kinderen.

 1. Antwerpse voetbaliconen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”
  PREMIUM
  Voetbal 1A

  Antwerpse voetbalico­nen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”

  Aan een ouderwetse stadsderby hangt automatisch een portie nostalgie vast. En dus leek het ons een leuk idee om in aanloop naar Antwerp-Beerschot de Antwerpse voetbaliconen Marc Van der Linden (56, rood-wit hart) en Marc Schaessens (52, paars bloed) op te voeren voor een gezamenlijk interview. “De derby was altijd op het scherp van de snee, maar haat kwam er nooit aan te pas.”
 2. CD&V zet druk om bonnensysteem voor hulpbehoevenden sneller uit te rollen
  EDEGEM

  CD&V zet druk om bonnensys­teem voor hulpbehoe­ven­den sneller uit te rollen

  Tijdens de eindejaarsperiode zal het Edegemse gemeentebestuur de E!-bons promoten. Met een E!-bon kunnen mensen die het financieel moeilijk hebben, aankopen doen bij lokale handelaars. Bij de eerste coronagolf voorzag de Vlaamse regering daar al een budget van 38.000 euro voor. CD&V vraagt aan het bestuur om het E!-bon-systeem sneller uit te rollen en bovendien uit te breiden met een extra financiële injectie.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery