Rik Voorhelst kon de Slovaakse vrachtwagen stoppen toen die een kleine Ford Ka voortduwde in de Craeybeckxtunnel.
Volledig scherm
PREMIUM
Rik Voorhelst kon de Slovaakse vrachtwagen stoppen toen die een kleine Ford Ka voortduwde in de Craeybeckxtunnel. © Lefelon / Minten

Rik (89) krijgt medaille na spectaculaire reddingsactie in Craeybeckxtunnel: “Ik, een held? Ik heb toch niks bijzonders gedaan?”

Kontich/AntwerpenRik Voorhelst (89) verrichtte vorig jaar een spectaculaire reddingsactie in de Craeybeckxtunnel in Antwerpen. Hij liet zich aanrijden om een truck te stoppen die een auto meesleurde en hielp zo verder onheil te voorkomen. Donderdag kreeg Rik namens de federale overheid een zilveren medaille overhandigd voor zijn koelbloedige optreden. Maar zichzelf als een held beschouwen, nee, dat doet de Kontichnaar niet, hoeveel lof hij ook krijgt toegezwaaid. “De mensen die zich nu dag in dag uit inzetten om het coronavirus te bestrijden: dát zijn helden.”

 1. AED Studios stilaan omgevormd tot vaccinatiedorp: “Blij dat we met logistieke kennis ons steentje kunnen bijdragen”
  Lint

  AED Studios stilaan omgevormd tot vaccinatie­dorp: “Blij dat we met logistieke kennis ons steentje kunnen bijdragen”

  De AED Studios in Lint zijn volop in de weer met de voorbereidingen om vanaf begin februari een vaccinatiecentrum operationeel te krijgen. Op enkele dagen tijd hebben ze een proefopstelling gecreëerd om de vertegenwoordigers van de Eerstelijnszone ZORA al een eerste indruk te kunnen geven. Ook minister van Binnenlandse Bestuur Bart Somers (Open Vld) kwam een kijkje nemen.
 2. Log!Ville in Wetenschapspark van Niel wordt vaccinatiecentrum voor Rupelstreek en Aartselaar: “We zullen hier 80 à 100 mensen per uur kunnen vaccineren”
  PREMIUM
  Rupelstreek/Aartselaar

  Log!Ville in Weten­schaps­park van Niel wordt vaccinatie­cen­trum voor Rupel­streek en Aartselaar: “We zullen hier 80 à 100 mensen per uur kunnen vaccineren”

  De burgemeesters van de gemeenten Boom, Hemiksem, Niel, Rumst, Schelle en Aartselaar hebben in samenspraak met de Eerstelijnszone (ELZ) RupeLaar de knoop doorgehakt over de locatie van het vaccinatiecentrum. Dat zal worden ingericht in het nieuwe gebouw Log!Ville, op het Wetenschapspark aan de Galileilaan in Niel. “We zijn ervan overtuigd dat dit de meest geschikte locatie is”, luidt het.
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen