Restaurant Faim heropent op nieuwe locatie in Kontich: “Culinaire smaakbeleving zonder drempel”
Kontich/EdegemHet bekende Edegemse restaurant Faim is begonnen aan zijn tweede hoofdstuk. Met een nieuw concept, een nieuwe chef-kok én een nieuwe locatie, aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich. “We willen de ruimte innemen tussen een eenvoudige brasserie en een sterrenrestaurant.”
Het is niet dat ze slecht zaten, daar aan het Kerkplein in Edegem. Maar na tien jaar wilden zaakvoerders Maarten (40) en Thomas Ceusters (41) hun restaurant Faim een nieuwe impuls geven. Het mocht allemaal een stuk groter en ruimer. “We wilden meer een restaurantgevoel creëren”, zeggen de broers. “Maar we zaten daar beperkt qua oppervlakte. We waren tegen de muren aan het botsen. Hier, op deze nieuwe locatie, waren er veel meer mogelijkheden. En die hebben we ten volle proberen benutten.”
Upgrade
Waar Faim zich voordien vooral focuste op lunchmenu’s en privédiners, is Faim 2.0 nóg meer een volwaardig restaurant. “Ik noem de oude zaak in Edegem ‘de kleine Faim’. Dit is ‘de grote Faim’”, lacht Maarten. Op de kaart vind je tal van voorgerechten, tussengerechten, hoofdgerechten en desserten die je allemaal à la carte kan combineren. Binnenkort komen daar ook nog enkele suggesties en een lunchmenu bij. Ook de wijnkaart heeft een stevige upgrade gekregen, met een twintigtal witte en een twintigtal rode wijnen in diverse prijscategorieën.
Laagdrempeligheid
“Het idee is dat je zelf kan kiezen hoe lang of hoe luxueus je restaurantbezoek wordt. De kaart biedt de mogelijkheid om zelf een heerlijk vijfgangenmenu uit te werken. Maar wil je enkel een voor- of een hoofdgerecht komen eten, is dat zeker ook mogelijk. Je hebt helemaal zelf de keuze. Dit is het soort restaurant waar ik zelf ook enorm graag ga eten: enerzijds heb je die culinaire smaakbeleving, anderzijds die laagdrempeligheid, die toegankelijkheid. We zitten ergens in het midden tussen een eenvoudige brasserie en een sterrenrestaurant.”
(Lees verder onder de foto.)
Nuance
Die keuzevrijheid stelt het keukenteam van Faim wel voor grote uitdagingen, beseft Maarten. “Het kan bij momenten best pittig worden. Maar ze zijn er met vele handen bezig om elke service tot een goed einde te brengen. In vergelijking met ‘de kleine Faim’ is het team ook versterkt. Naast oudgediende Arno Lauriks hebben we met Joris Hoefkens een chef-kok die al heel wat strepen heeft verdiend in de horeca. Hij heeft gewerkt in topzaken als Verso in Antwerpen en Nuance in Duffel en is een echte productkok: alles maakt hij zelf. Van de broodjes tot het koekje bij de koffie.”
Takeaway
Opvallend is dat Faim ook afhaalmaaltijden aanbiedt via takeaway. Daarvoor werd naast het restaurant een aparte winkel voorzien: The Shop. “We zijn met takeaway gestart vlak na de uitbraak van de coronapandemie. Dat werkte zo goed dat we daar hier mee verder willen gaan. We bieden er onder meer slaatjes en pokebowls aan, een gezond alternatief voor de Quick hier wat verderop. The Shop moet echt het verlengde worden van ons restaurant. Naast afhaalgerechten vind je er ook aperitieven, wijnen, thee en koffie. Je kan er vanaf begin februari terecht.”
Restaurant Faim bevindt zich in de Prins Boudewijnlaan 24 in Kontich. Alle info is hier te vinden.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Mijntelco
Je telecom en energie-/bankzaken in één contract combineren: kom je dan voordeliger uit? Wij maakten de berekening
-
Independer
Tot wel 500 euro duurder: waarom kost het meer om een cabrio te verzekeren? En hoe druk je tóch de prijs?
Het zonnige weer krijgt vanaf dit weekend - eindelijk - de overhand en dus worden ook de cabrio’s opnieuw van stal gehaald. Heerlijk toch, zo’n uitstapje met je haren in de wind. Maar wist je dat een cabrio verzekeren duurder uitvalt dan een gewone auto? Independer.be maakt de vergelijking en legt uit waar dat prijsverschil vandaan komt. -
FILM
STREAMINGTIP. ‘Love to Love You, Donna Summer’: intiem portret van discokoningin
Een nieuwe maand, alweer een sterke docu op Streamz. Dit keer pakt de streamingdienst uit met ‘Love to Love You, Donna Summer’, waarin dieper wordt ingezoomd op het leven van het wereldberoemde disco-icoon. -
-
PREMIUM
Wat te doen in en rond Antwerpen dit Pinksterweekend? Van start Sinksenfoor tot massaal vliegeren
Antwerpen -
Kleuterschool ‘t Kriekje krijgt nieuwe buitenkeuken van VTI Lier
De leerlingen van het vijfde jaar houtbewerking van het VTI Lier staken hun handen uit de mouwen om een buitenkeuken te maken voor de kleuters van ‘t Kriekje.Lier -
PREMIUM
‘Caesar’ leidt gewelddadige Balkan-bende vanuit zijn cel: huiszoekingen in Antwerpse gevangenis
Bij een grote, internationale politieoperatie zijn in totaal 37 criminelen opgepakt. Ook België werkte mee aan de actie waarbij een “extreem gewelddadige” misdaadbende uit de Westelijke Balkan werd ontmanteld. Zo werden in de Antwerpse gevangenis in de Begijnenstraat drie bendeleden van hun bed gelicht om hun cellen te kunnen doorzoeken.Wilrijk -
Sint-Jozefinstituut loopt voor het goede doel
Kontich