Guy De Pré met zijn nieuwe boek ‘De Pré Selectie’.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy De Pré met zijn nieuwe boek ‘De Pré Selectie’. © Klaas De Scheirder

Radiopresentator Guy De Pré (68) vertelt in nieuw boek over 100 singles: “Ik had meer interesse in de vrouw van Walter Grootaers dan in zijn groepje”

KontichMeer dan dertig jaar na zijn vorige boek, ‘De Pré Historie’, heeft Guy De Pré (68) eindelijk een opvolger klaar. In ‘De Pré Selectie’ bespreekt de bekende radiopresentator 100 singles uit zijn eigen verzameling aan de hand van 100 boeiende, vaak persoonlijke en geestige anekdotes. “Toen Walter Grootaers me voor het eerst de naam van zijn groep verklapte, kwam ik niet meer bij van het lachen.”

 1. Antwerpse Liefkenshoektunnel vorig jaar drie keer langer tolvrij
  Antwerpen

  Antwerpse Liefkens­hoek­tun­nel vorig jaar drie keer langer tolvrij

  De Antwerpse Liefkenshoektunnel moest vorig jaar ruim drie keer langer tolvrij gemaakt worden dan in de jaren ervoor. Dat schrijft Gazet van Antwerpen op basis van cijfers van de nv Tunnel Liefkenshoek. Aangezien de Vlaamse overheid moet opdraaien voor die tolvrije passages, lag de rekening ook een pak hoger dan in andere jaren. Doorheen het jaar vloeide er elke dag gemiddeld een kwart miljoen euro tolgeld door de tunnel.
 2. Luc Van der Kelen over het viaduct van Merksem: “Een hallucinante catastrofe van twee uur aanschuiven, wiel na wiel”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over het viaduct van Merksem: “Een hallucinan­te catastrofe van twee uur aanschui­ven, wiel na wiel”

  De Ring kan er nu 40 jaar tegen. Zonder grootscheepse renovatie, voorspelden de stadsbestuurders in 2004-2005 toen ze klaar waren met de grote heraanleg. Twee jaar werd eraan gewerkt, telkens in de zomermaanden. Voor het eerst werden ingrijpende “Minder hinder”-maatregelen genomen. Bruggen werden over de Singel gelegd, opritten gesloten en het had ook het beoogde effect. Ik heb het verkeer door die aanpak zelfs zelden zo rustig geweten als in die jaren van heraanleg.