Oppositie na voorstelling meerjarenplan: “Leven zal duurder worden in Kontich”

Bij de presentatie van het meerjarenplan door de meerderheid (N-VA, Open Vld) voorspelt CD&V-raadslid Luc Blommaerts dat het leven in de gemeente duurder zal worden. Deze conclusie wordt door schepen van Financiën Wim Claes (Open Vld) formeel tegengesproken.

 1. Edegem gaat in zee met privéfirma voor publieke vuilnisbakken, Groen vreest slechtere dienstverlening
  EDEGEM

  Edegem gaat in zee met privéfirma voor publieke vuilnisbak­ken, Groen vreest slechtere dienstver­le­ning

  De 250 publieke vuilnisbakjes in Edegem maken begin volgend jaar plaats voor een honderdtal grotere, deels ondergrondse vuilbakken. Bovendien zullen niet meer de gemeentediensten maar wel een privéfirma instaan voor het ledigen, het plaatsen en het onderhoud ervan. Groen vreest voor een slechtere dienstverlening maar N-VA pareert: “De dienstverlening zal er net op vooruit gaan.”
 2. Klub Kultuur houdt cultuur in leven: “Niet alles hoeft stil te vallen omdat je niet meer fysiek bijeen kan komen”
  PREMIUM
  LINT/LIER

  Klub Kultuur houdt cultuur in leven: “Niet alles hoeft stil te vallen omdat je niet meer fysiek bijeen kan komen”

  Wat doe je als artiest als al je concerten in het water vallen en je al het cultureel leven rondom je ziet instorten? Zelf een platform opstarten om cultuur toch nog zichtbaar te houden. Dat is exact wat Edith Leblanc (24) en Karen Peremans (21) uit Lint deden met Klub Kultuur: “Hoe streng de maatregelen ook zijn, er is altijd een manier om cultuur te beleven.”
 3. Voertuig vlucht weg van politie en crasht met snelheid van 220 kilometer per uur: “Bijna 10 kilogram hasj en 20.000 euro cash geld in beslag genomen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Voertuig vlucht weg van politie en crasht met snelheid van 220 kilometer per uur: “Bijna 10 kilogram hasj en 20.000 euro cash geld in beslag genomen”

  De politie van Mechelen-Willebroek heeft de afgelopen nacht een felle achtervolging moeten inzetten. Nadat het een voertuig opmerkte op de E19, die de nachtklok niet respecteerde, vluchtte de chauffeur aan ongeziene snelheden weg. In Kontich crashte de wagen en zette de bestuurder zijn vlucht te voet veder. In de wagen werd er bijna 10 kilogram hasj én ruim 20.000 euro aangetroffen
 1. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk