Een van de ‘nieuwe’ zitbanken.
Volledig scherm
Een van de ‘nieuwe’ zitbanken. © Gemeente Kontich

Omgewaaide beuk krijgt tweede leven als zitbank

Een omgewaaide boom heeft dankzij de gemeentelijke technische dienst een tweede leven gekregen als zitbank.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. Na herfstvakantie kunnen leerlingen De Lintwijzer de klas thuis meevolgen: “Onze leerkrachten verzetten met plezier hemel en aarde”
  LINT

  Na herfstva­kan­tie kunnen leerlingen De Lintwijzer de klas thuis meevolgen: “Onze leerkrach­ten verzetten met plezier hemel en aarde”

  De gemeentelijke basisschool De Lintwijzer was deze week onderwerp van discussie op de Lintse gemeenteraad omdat er geen live afstandsonderwijs wordt aangeboden aan kinderen die in quarantaine zitten. “Onze kinderen worden individueel enorm goed bijgestaan door onze leerkrachten en na de herfstvakantie rollen we het systeem van live streamen vanuit de klas uit.”
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'