Niet alle jeugdspelers kunnen aan de bak bij voetbalclubs

KONTICHK. Kontich FC en FC VDP Sport, de twee grootste voetbalclubs van Kontich, kunnen niet alle jeugdspelers opnemen in hun rangen. Door het succes van de Rode Duivels is de voetbalsport enorm populair geworden. Bij FC VDP Sport is er bovendien een tekort aan voetbalvelden.

 1. Nieuwe Beerschotspeler Ismaël Coulibaly klinkt op zijn 19de al heel volwassen: “Ik wil geen stappen overslaan”
  Antwerpen

  Nieuwe Beerschot­spe­ler Ismaël Coulibaly klinkt op zijn 19de al heel volwassen: “Ik wil geen stappen overslaan”

  Zes weken na zijn aankomst in België en twee weken na zijn debuut voor Beerschot (inclusief doelpunt) gaf Ismaël Coulibaly zijn eerste interview. En hoewel hij pas 19 is, komt Coulibaly heel volwassen over. “Toen ik hoorde dat Sheffield United me wou aantrekken om me meteen uit te lenen aan Beerschot heb ik geen seconde getwijfeld”, zegt de Malinese middenvelder.
 2. Op bezoek in het allereerste E-Sports Performance Center van België: “Hier benaderen we professionele gamers als topsporters”
  PREMIUM

  Op bezoek in het allereer­ste E-Sports Performan­ce Center van België: “Hier benaderen we professio­ne­le gamers als topspor­ters”

  De wereld van e-sports, professioneel gamen zeg maar, is vandaag al een internationale miljardenmarkt. Om die e-sporters optimaal klaar te stomen voor een lucratieve carrière, hebben drie Antwerpse ondernemers in Kontich het allereerste E-Sports Performance Center opgericht. Een unieke locatie waar nationale én internationale e-sportsteams onder begeleiding kunnen komen trainen. Daarbij horen niet alleen computerschermen en bureaustoelen, maar ook heuse workoutsessies en yogalessen. “E-sports heeft alle elementen om gedefinieerd te worden als topsport. We proberen het dan ook zo te benaderen”, klinkt het.