Een van de natuurgebieden
Volledig scherm
Een van de natuurgebieden © Natuurpunt Oude Spoorweg

Natuurpunt Oude Spoorwegberm vergroot in 2020 ledenaantal met 14 procent

Natuurpunt Oude Spoorweg met natuurgebieden in Kontich en Duffel sloot 2020 af met 1.315 gezinnen die lid zijn. Dat is een stijging van net geen 14 procent. De afdeling slaagde er ook in om tijdens het ‘coronajaar’ bijna 2 hectare grond aan te kopen, verspreid over drie gebieden.

 1. Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”
  MORTSEL/EDEGEM

  Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”

  Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag de kraan van warmtenet Warmte Verzilverd open gedraaid. Voortaan zal de Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel zijn eigen restwarmte gebruiken voor de productie en binnenkort sluiten verschillende bedrijven en driehonderd nieuwe woningen zich aan op het warmtenet. “Op deze manier zetten we warmteverlies om in klimaatvriendelijke energiewinst.”
 2. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”
  PREMIUM
  PROVINCIE

  Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jongeren van twaalf over de vloer”

  Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”
 3. Frans onderzoek rond gestolen standbeelden uit Edegem nog niet afgerond: rechtszaak laat op zich wachten
  EDEGEM

  Frans onderzoek rond gestolen standbeel­den uit Edegem nog niet afgerond: rechtszaak laat op zich wachten

  De rechtbank heeft zich nog altijd niet kunnen buigen over het dossier van de standbeelden die in 2012 uit het Edegemse kasteeldomein Hof ter Linden gestolen werden. In oktober bleken zes van de tien standbeelden in Frankrijk opgedoken te zijn. De zaak kwam normaal gezien deze maand voor, maar werd opnieuw uitgesteld tot er meer duidelijkheid is over het Franse onderzoek naar de andere vier verdwenen beelden.
 1. Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan
  Sparen

  Ineens is de mobilhome weer populair: zo financiert u de aankoop ervan

  Viroloog Marc Van Ranst prijst de mobilhome aan als het geknipte reisvervoer in coronatijden. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
 2. Golfclubs willen competitie weer hervatten: “Je mag met vier personen golfen, maar niet in wedstrijdvorm. Waar zit de logica?”
  PREMIUM
  Aartselaar/Edegem

  Golfclubs willen competitie weer hervatten: “Je mag met vier personen golfen, maar niet in wedstrijd­vorm. Waar zit de logica?”

  De coronacijfers evolueren positief, dus weerklinkt de vraag om versoepelingen weer luider, ook in de sportwereld. Bij de Cleydael Golf & Country Club in Aartselaar en Drie Eycken in Edegem pleit men ervoor om eindelijk weer golftornooien toe te laten. Die zijn volgens gedelegeerd bestuurder Luc Feremans perfect coronaveilig te organiseren én betekenen voor de club een belangrijke bron van inkomsten.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch