De drie ere-schepenen. Van links naar rechts: Erna Depauw, Jef Plasmans en Annemie Kempenaers
Volledig scherm
De drie ere-schepenen. Van links naar rechts: Erna Depauw, Jef Plasmans en Annemie Kempenaers © Marc De Roeck

Lokaal bestuur huldigt drie ere-schepenen

 1. Antwerpse voetbaliconen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”
  PREMIUM
  Voetbal 1A

  Antwerpse voetbalico­nen Marc (Van der Linden) en Marc (Schaessens) blikken vooruit op derby van zondag: “4-3 of 3-4 zou straks zomaar kunnen”

  Aan een ouderwetse stadsderby hangt automatisch een portie nostalgie vast. En dus leek het ons een leuk idee om in aanloop naar Antwerp-Beerschot de Antwerpse voetbaliconen Marc Van der Linden (56, rood-wit hart) en Marc Schaessens (52, paars bloed) op te voeren voor een gezamenlijk interview. “De derby was altijd op het scherp van de snee, maar haat kwam er nooit aan te pas.”
 2. Dierenspeciaalzaak Zowizoo eert overleden zaakvoerster met digitale hondenwandeling: “Ze was een voorbeeld voor velen”
  PREMIUM

  Dierenspe­ci­aal­zaak Zowizoo eert overleden zaakvoer­ster met digitale hondenwan­de­ling: “Ze was een voorbeeld voor velen”

  Dierenspeciaalzaak Zowizoo in Kontich organiseert van zondag 1 tot en met woensdag 11 november de allereerste virtuele hondenwandeling ooit. Bedoeling is om in die periode 25 kilometer te wandelen of te lopen met je hond en de afstand bij te houden met een sportapp. Een deel van de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker, een organisatie die de zaakvoerders nauw aan het hart ligt. “Met dit initiatief willen we mama een passend eerbetoon geven.”
 1. Ook bij AZ Rivierenland neemt de coronadruk toe: “Nog niet volzet, moeten wel extra afdelingen openen”
  Bornem/Rumst/Willebroek

  Ook bij AZ Rivieren­land neemt de coronadruk toe: “Nog niet volzet, moeten wel extra afdelingen openen”

  Het bleef nog relatief lang rustig in het AZ Rivierenland, met campussen in Bornem, Rumst en Willebroek, maar nu neemt ook in deze ziekenhuizen de coronadrukte stilaan toe. “We zijn nog niet ‘volzet’ maar moeten toch al bijkomende corona-afdelingen openen. We hebben voorlopig echter voldoende personeel om dit op te vangen”, zegt Sofie Vermeulen van AZ Rivierenland.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk