De Leerlingen van het VTI bouwen met veel plezier een chalet.
Volledig scherm
De Leerlingen van het VTI bouwen met veel plezier een chalet. © Foto Marc De Roeck

Leerlingen VTI dragen steentje bij aan opbouw van schaatspiste

KONTICHDe opbouw van de overdekte schaatspiste op het Gemeenteplein is volop bezig.

 1. Urbain (74) mag voor het eerst sinds 1974 niet afreizen naar de Olympische Spelen: “Op tv kijken is lang niet hetzelfde”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Urbain (74) mag voor het eerst sinds 1974 niet afreizen naar de Olympische Spelen: “Op tv kijken is lang niet hetzelfde”

  Geen Olympische Spelen zonder sportfanaat Urbain Celis (74) in de tribunes. De Aartselarenaar heeft er al elf Olympische zomerspelen opzitten en zou normaal gezien nu ook in Japan zitten om daar op de eerste rij te zitten als er sportgeschiedenis wordt geschreven. Alleen heeft de coronapandemie daar een stokje voor gestoken: het IOC heeft dit voorjaar beslist om de Spelen, die vrijdag officieel van start gaan, achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. “Ik zal alles nu zoals iedereen op tv moeten volgen”, zegt de man die onder meer de triomfen van Nadia Comaneci, Michael Phelps en Carl Lewis vanop de eerste rij heeft bijgewoond.
 2. ZNA zet werkloze pijnpatiënten op weg naar job: “Niet kijken naar wat niet meer kan, maar wat wél nog lukt”
  PREMIUM

  ZNA zet werkloze pijnpatiën­ten op weg naar job: “Niet kijken naar wat niet meer kan, maar wat wél nog lukt”

  De cijfers zijn hallucinant: 140.000 Belgen hebben door chronische pijn géén job. Daar wordt gelukkig aan gewerkt, ook in Antwerpen. En wel via het project ‘We go to work’ van ZNA (Ziekenhuis Netwerk Antwerpen) én GTB (Gespecialiseerd Team Bemiddeling). Pijnpatiënten Sabine en Myriam hebben nu weer perspectief. “Zonder alle begeleiding zat ik nog in de zetel voor me uit te staren”, getuigt Myriam.