Snuisteren tussen de tweedehandsspullen.
Volledig scherm
Snuisteren tussen de tweedehandsspullen. © Copyright : Geert De Rycke

KWB Sint-Rita houdt garageverkoop

Op zaterdag 19 september kan je in de Sint-Ritawijk in Kontich gaan rommelen tussen tweedehandsspullen. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Rockparty London Calling kent doorstart: “De snelste manier om in een vreemde stad te integreren? Organiseer je eigen feest”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Rockparty London Calling kent doorstart: “De snelste manier om in een vreemde stad te integreren? Organiseer je eigen feest”

  Wie pakweg de afgelopen zeven jaar een stapje heeft buitengezet in het Antwerpse nachtleven heeft wellicht wel eens van London Calling gehoord. Het indie en rock-‘n-roll-concept groeide uit van cultfeest in Bar Venetië tot vaste waarde in muziekclub Ampere. Voor al wie houdt van alles wat tussen The Beatles en Arctic Monkeys zweeft. Eind deze maand wordt de doorstart gevierd met het twintigjarig bestaan van ‘Is This It’ van indierock-pioniers The Strokes. “Iedere puber heeft wel zo’n album dat zijn leven verandert, bij mij was het dit.”
 1. Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeidsmarkt mogen nu Rupels steenbakkerserfgoed restaureren
  PREMIUM
  Niel/Boom/Rumst

  Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeids­markt mogen nu Rupels steenbak­kerserf­goed restaure­ren

  Niel heeft nog veel restanten van het rijke steenbakkersverleden, zoals steenbakkerstunnels en bakstenen dijken. Voor het onderhoud van dat erfgoed doet het gemeentebestuur nu als eerste een beroep op een zogenaamde ‘W’erfgoedploeg’: een team van mensen die weinig kansen kregen op de reguliere arbeidsmarkt en intussen een bouwopleiding hebben genoten. “We slaan twee vliegen in één klap: we beschermen Niels erfgoed en geven waardevolle kansen aan mensen die moeilijk werk vinden.”
 2. Te weinig zelfvertrouwen? Klop er eens op los: Liesbeth (39) start als eerste in ons land met cursus therapeutisch boksen

  Te weinig zelfver­trou­wen? Klop er eens op los: Liesbeth (39) start als eerste in ons land met cursus therapeu­tisch boksen

  Boksen als een vorm van therapie, als een basis voor persoonlijke ontwikkeling? In Nederland kan het al langer, maar binnenkort kan je er ook mee aan de slag in Aartselaar. Boks- en autismecoach Liesbeth Toorman (39) start in november met een ‘Boks en Groei Bootcamp’, het eerste in ons land. “Je leert letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen staan.”