Operations Director Joeri Neys leidt, samen met Patrick Corremans, Annick Gijsemans en Jan Bracke, de productielijnen mee in goede banen.
Volledig scherm
PREMIUM
Operations Director Joeri Neys leidt, samen met Patrick Corremans, Annick Gijsemans en Jan Bracke, de productielijnen mee in goede banen. © Benoit De Freine

Kontichs textielbedrijf maakt 200.000 mondmaskers per dag: “We doen dit voor de lange termijn”

Het Kontichse textielbedrijf Bru Textiles laat zich in deze coronacrisis van zijn meest vindingrijke kant zien. Terwijl het bedrijf normaal gezien stoffen ontwikkelt en verdeelt voor interieurdecoratie en behangpapier, rollen er nu ook dagelijks meer dan 200.000 mondmaskers van de band. “We willen ook na de coronacrisis de ziekenhuizen en woonzorgcentra in de Benelux kunnen blijven bevoorraden”, klinkt het. 

 1. Op huizenjacht in... Kontich: “Rustig wonen, op een boogscheut van de grote steden”
  PREMIUM

  Op huizen­jacht in... Kontich: “Rustig wonen, op een boogscheut van de grote steden”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week in de provincie Antwerpen: Kontich, op een boogscheut van Mechelen, Brussel en Antwerpen. Wij gingen samen met vastgoedmakelaar Matthias Lamberts op verkenning.
 1. Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”
  MORTSEL/EDEGEM

  Minister Zuhal Demir (N-VA) draait kraan open van warmtenet: “Energie die anders verloren gaat duurzaam gebruiken”

  Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) heeft vandaag de kraan van warmtenet Warmte Verzilverd open gedraaid. Voortaan zal de Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel zijn eigen restwarmte gebruiken voor de productie en binnenkort sluiten verschillende bedrijven en driehonderd nieuwe woningen zich aan op het warmtenet. “Op deze manier zetten we warmteverlies om in klimaatvriendelijke energiewinst.”
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven