Kontich bestaat voor één vierde uit senioren.
Volledig scherm
Kontich bestaat voor één vierde uit senioren. © Photo News

Kontich stelt seniorenbeleidsplan voor: “Extra aandacht voor sociaal kwetsbare ouderen”

Kontich heeft als een van de gemeenten in de regio een seniorenbeleidsplan opgemaakt. In het plan gaat veel aandacht naar zorg, welzijn, mobiliteit en bereikbaarheid.

 1. Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchteling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Pas op zijn 15de voor het eerst naar school, nu is ex-vluchte­ling Sahadi (32) zelf directeur: “Met dank aan leerkrach­ten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet”

  Hij was al vijftien (!) jaar toen hij de allereerste schooldag van zijn leven meemaakte. Nog eens zestien jaar later werd hij zelf directeur van een kleuter- en lagere school. Ontmoet Sahadi Daria (32), van Afghaans vluchteling tot schooldirecteur op het Antwerpse Linkeroever. “De leerkrachten die zich jarenlang voor mij hebben ingezet, hebben me overtuigd zelf opvoeder te worden”
 2. De coronacijfers in Kontich van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Kontich van vrijdag 16 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Kontich, op één dag 14 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 66. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kontich komt dat getal nu op 311 te liggen. Kontich heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Gemeente verwijdert struiken, grafzerken liggen nu pal naast doelwitten van boogschietclub: “Maak snel werk van een groenscherm”
  PREMIUM
  Rumst

  Gemeente verwijdert struiken, grafzerken liggen nu pal naast doelwitten van boogschiet­club: “Maak snel werk van een groen­scherm”

  Een respectloze combinatie, zo noemt gemeenteraadslid in Rumst Francy Van der Wildt (sp.a-Groen) de open schietstand van de boogschietclub vlak naast de grafzerken op de begraafplaats. “Hier werden bomen en struiken verwijderd, inwoners die nu komen rouwen staan er pal naast gekleurde schietschijven.” Bevoegd schepen Geert Antonio (N-VA) belooft snel beterschap: “We plaatsen snel grotere struiken of een groenscherm.”