De allereerste pizza-afvalbak aan het skatepark in Kontich.
Volledig scherm
De allereerste pizza-afvalbak aan het skatepark in Kontich. © rv

Kontich plaatst eerste pizzavuilbak aan skateterrein: “Geen excuus meer om afval te laten rondslingeren”

KontichEen opvallende primeur voor Kontich: de gemeente beschikt sinds kort over een speciale pizzavuilbak. Daar kunnen passanten zonder problemen hun lege pizzadozen in kwijt. Het gemeentebestuur hoopt daarmee een halt toe te roepen aan de overlast van achtergelaten zwerfvuil.

 1. Snel en milieuvriendelijk onderweg met de opvallende oranje fietsen van Donkey Republic: “We maken elektrisch fietsen voor iedereen toegankelijk”
  Lier

  Snel en milieu­vrien­de­lijk onderweg met de opvallende oranje fietsen van Donkey Republic: “We maken elektrisch fietsen voor iedereen toeganke­lijk”

  Naast de Blue-bikes kan je vanaf nu ook gebruikmaken van de elektrische deelfietsen van Donkey Republic. Het systeem wordt geïntroduceerd om verplaatsingen door Lier en haar buurgemeenten makkelijker te maken. De fietsen zijn te herkennen aan hun felle oranje kleur en je kan ze in Lier vinden op de Vismarkt, de Veemarkt en aan het station.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 1. Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Waaghals (18) die kathedraal van Antwerpen beklom, reageert: “Het was een simpele klus”

  Zijn voornaam is Toni en zijn hobby is ‘urban klimmen’. Veel meer weten we niet over de waaghals die recent de Onze-Lieve-Vrouw Kathedraal in Antwerpen beklom en er een filmpje van postte op TikTok. Onze krant contacteerde hem en vroeg hoe het uitzicht daarboven was: “Mooi, maar niets vergeleken met de klim van de kathedraal van Rouen. Dan besef ik: als ik mijn voet nu verkeerd zet, ben ik morsdood.”