Het driehoekig pleintje aan de Cornelis Marckxlaan, volgens Dorpslijst Sander een interessante opportuniteit op verder te ontharden.
Volledig scherm
Het driehoekig pleintje aan de Cornelis Marckxlaan, volgens Dorpslijst Sander een interessante opportuniteit op verder te ontharden. © Dorpslijst Sander

Kontich ondertekent Lokaal Energie- en Klimaatpact, maar oppositie wil niet tot 2030 wachten voor resultaten: “Het is nu dat het moet gebeuren”

KontichDe gemeenteraad heeft het Lokaal Energie- en Klimaatpact goedgekeurd. Daarmee zet de gemeente een nieuwe stap om de klimaatdoelstellingen te behalen. De oppositie ziet echter nog geen reden tot overmatig enthousiasme. “Er is pas een verbintenis tegen 2030”, nuanceert Wim Annaert (Dorpslijst Sander). 

 1. Half jaar diftar werpt zijn vruchten af: “40 volle vrachtwagens huisvuil minder dan vorig jaar”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Half jaar diftar werpt zijn vruchten af: “40 volle vrachtwa­gens huisvuil minder dan vorig jaar”

  Een half jaar na de invoering van diftar voor huisvuil en gft, blijkt het systeem al zijn vruchten af te werpen. De ophalers van Igean hebben de voorbije zes maanden maar liefst 400 ton huisvuil minder huisvuil opgehaald dan in dezelfde periode vorig jaar. “Dit is een geweldige opsteker voor milieu en klimaat”, reageert schepen voor Afvalbeleid Hans Cops (Groen). Toch is zeker niet de hele balans positief en zijn er nog te vaak problemen met de ophaling.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.