DE firma ADK liet 286 verwarmingsketels controleren door niet-opgeleide medewerkers.
Volledig scherm
DE firma ADK liet 286 verwarmingsketels controleren door niet-opgeleide medewerkers. © rr

Julia (82) stierf aan CO-vergiftiging, firma die knoeide met controle van haar gasketel is nu veroordeeld

De firma ADK uit Kontich en zijn twee zaakvoerders zijn schuldig aan de dood van de 82-jarige Julia Spoelders uit Lint die stierf  aan een CO-vergiftiging. Nochtans was haar verwarmingsketel amper enkele weken eerder gecontroleerd. De medewerker van ADK was echter niet opgeleid voor controles van gasketels. 

1 reactie

 • Vera Bres

  2 jaar geleden
  Zelfs als de keuring perfect was gedaan ,maar de keurder heeft hier voor geen vergunning /bekwaamheid attest ,dan mag het volgens de wet niet .Iemand zonder rijbewijs die perfect kan rijden mag ook de weg niet op.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. “Voodoopriester knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaanse bende haar in de prostitutie dwong
  PREMIUM
  Brugge/Antwerpen/Oostende

  “Voodoop­ries­ter knipte mijn haren af en zou over mijn hele lichaam pijn lijden als ik praatte”: meisje (18) vertelt aan Brugse speurders hoe Nigeriaan­se bende haar in de prostitu­tie dwong

  De Nigeriaanse C.N. was amper 16 jaar toen ze in handen viel van een prostitutiebende. Twee jaar later zou ze naar Antwerpen zijn gesmokkeld om zich elke dag te prostitueren, zo vertelde ze vorig jaar aan speurders van de Brugse politie. Voor haar vertrek had een voodoopriester het tienermeisje schrik aangejaagd met een weerzinwekkend ritueel, zodat ze haar mond zou houden. Het vermeende kopstuk van de bende riskeert nu tien jaar cel, maar vraagt grotendeels de vrijspraak.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”