Kontich baadt alvast in een wielersfeer voor de doortocht van het WK.
Volledig scherm
Kontich baadt alvast in een wielersfeer voor de doortocht van het WK. © rv

Jaarmarkt, optredens én WK wielrennen: Kontich maakt zich op voor feestweekend

KontichKontich maakt zich nog eens op voor een spetterend feestweekend van 24 tot en met maandag 27 september. Er staan niet alleen heel wat optredens en sportactiviteiten op het programma, als kers op de taart passeert ook het WK wielrennen door de gemeente.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeidsmarkt mogen nu Rupels steenbakkerserfgoed restaureren
  PREMIUM
  Niel/Boom/Rumst

  Maak kennis met de ‘W’erfgoedploeg’: mensen met afstand tot reguliere arbeids­markt mogen nu Rupels steenbak­kerserf­goed restaure­ren

  Niel heeft nog veel restanten van het rijke steenbakkersverleden, zoals steenbakkerstunnels en bakstenen dijken. Voor het onderhoud van dat erfgoed doet het gemeentebestuur nu als eerste een beroep op een zogenaamde ‘W’erfgoedploeg’: een team van mensen die weinig kansen kregen op de reguliere arbeidsmarkt en intussen een bouwopleiding hebben genoten. “We slaan twee vliegen in één klap: we beschermen Niels erfgoed en geven waardevolle kansen aan mensen die moeilijk werk vinden.”
 1. Half jaar diftar werpt zijn vruchten af: “40 volle vrachtwagens huisvuil minder dan vorig jaar”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Half jaar diftar werpt zijn vruchten af: “40 volle vrachtwa­gens huisvuil minder dan vorig jaar”

  Een half jaar na de invoering van diftar voor huisvuil en gft, blijkt het systeem al zijn vruchten af te werpen. De ophalers van Igean hebben de voorbije zes maanden maar liefst 400 ton huisvuil minder huisvuil opgehaald dan in dezelfde periode vorig jaar. “Dit is een geweldige opsteker voor milieu en klimaat”, reageert schepen voor Afvalbeleid Hans Cops (Groen). Toch is zeker niet de hele balans positief en zijn er nog te vaak problemen met de ophaling.