De oude herberg De Ploeg.
Volledig scherm
De oude herberg De Ploeg. © Benoit De Freine

Historisch gebouw De Ploeg wordt dan toch niet afgebroken: “We willen dit stuk erfgoed weer laten heropleven”

KontichDe kogel is door de kerk: het historische gebouw van De Ploeg wordt niet gesloopt, maar gerenoveerd. Het bekende pand verkeert al jaren in bouwvallige staat en werd eind vorig jaar nog ontoegankelijk verklaard. Maar het gemeentebestuur wil De Ploeg nu toch herbestemmen en renoveren. “De erfgoedwaarde van dit gebouw staat buiten kijf”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA).

  1. deSingel pent veertig jaar geschiedenis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentieplek voor muziek, dans en theater”
    ANTWERPEN

    deSingel pent veertig jaar geschiede­nis neer in boek: “In nog een halve eeuw werden we dé referentie­plek voor muziek, dans en theater”

    Conservatoriumgebouw en culturele hotspot deSingel heeft door de pandemie zijn veertigste verjaardag nog niet op een waardige manier kunnen vieren. Daar komt nu verandering in. Het cultuurhuis pakt uit met een overzichtsboek, presenteert opnieuw het hiphopfestival Dear Antwerp en komt met verbouwingsplannen voor meer artistieke ruimtes en een eigen café.