Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) knipte het symbolische lintje door: het Mina Telghuis is geopend.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) knipte het symbolische lintje door: het Mina Telghuis is geopend. © Klaas De Scheirder

25 Oekraïense vluchtelingen nemen intrek in Mina Telghuis: “Dankbaar voor zoveel solidariteit”

KontichHet Mina Telghuis aan de Antwerpsesteenweg werd dinsdag officieel in gebruik genomen als collectieve opvangplaats voor 25 Oekraïense vluchtelingen. Zij verbleven de afgelopen drie maanden reeds in Kontich, waar ze werden opgevangen door een veertigtal vrijwillige gastgezinnen. Nog zeker tot maart volgend jaar vinden ze in het Mina Telghuis een nieuwe stek. 

 1. Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaargewond
  ANTWERP PRIDE

  Man in kritieke toestand afgevoerd na overdosis op Antwerp Pride, ook vrouw zwaarge­wond

  Het Love United Festival op de Zuiderkaaien, afsluiter van de Antwerp Pride, is gisterenavond rond half tien verstoord door een incident. Een man en een vrouw werden er plots onwel na een overdosis. De man werd daar gereanimeerd en is in kritieke toestand afgevoerd. “Mogelijk gaat het om een drugsgerelateerd ongeval, maar dat is nog niet zeker. We hebben de muziek even stilgelegd en ons publiek gewaarschuwd voor de gevaren”, zegt de organisatie. Volgens de politie gaat het vrijwel zeker om een overdosis.
 1. Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemeester van de stationsbuurt”
  ANTWERPEN

  Louis ‘bekendste dakloze van ’t stad’ Michielsen geëerd met eigen plaatsnaam: “Hij was de échte burgemees­ter van de stations­buurt”

  Het naamloze pleintje in het Antwerpse Statiekwartier gaat voortaan door het leven als ‘Louis Michielsen Plaats’. Een ode aan de bekendste zwerver van ’t stad, die in 2019 overleed. Het naambord is donderdag onthuld door zelfverklaard schijnburgemeester ‘BDW’. “In tegenstelling tot de meeste straatnamen die naar personen vernoemd zijn, was Louis wel degelijk een deel van het plein.” Eerbetoon aan een ‘schone mens’.