1. 1.200 zonnepanelen, 550 parkeerplaatsen en 5 showrooms: LCV Real Estate bouwt op oude site van Groeninghe Transport hypermodern mobiliteitsbedrijf
  PREMIUM
  Kontich

  1.200 zonnepane­len, 550 parkeer­plaat­sen en 5 showrooms: LCV Real Estate bouwt op oude site van Groeninghe Transport hypermo­dern mobili­teits­be­drijf

  De site van het vroegere transportbedrijf Groeninghe Transport langs de E19 vormt vanaf 2024 de nieuwe thuisbasis voor vijf bestaande concessies van de Auto Natie Group. De ontwikkelingsvennootschap LCV Real Estate bouwt er een nieuwbouw van zo’n 20.000 vierkante meter groot met een sterke nadruk op duurzaamheid. Vrijdagnamiddag werd het startschot gegeven van de werken en werden de bijzondere plannen voorgesteld. “Bijna de helft van de oppervlakte van de site blijft groen.”
 2. KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”
  PREMIUM
  Wuustwezel

  KEMPENSE KLEPPERS. Miljoenen kinderen spelen wereldwijd met Clics uit Wuustwezel: “Geen enkele winkel wilde ze... tot ik een huis van 700.000 blokjes liet bouwen”

  Vele miljoenen kinderen in tientallen landen hebben er zich al kostelijk mee geamuseerd: de speelgoedblokjes van Clics. En nee, die rollen niet in China uit een fabriek. Vanuit Wuustwezel heeft Hedwig Van Roy er een wereldsucces van gemaakt, en dat met amper 17 personeelsleden. “Lego is nog een heel pak groter dan ons, maar Clics is wel een evergreen geworden.” Ondertussen is de ondernemer ook nog met een bijzonder ‘nevenproject’ gestart: drijvende zonnepanelen.
 1. Greet (42) organiseert Sinterklaasfeest voor gezinnen in nood: “Of je nu in armoede leeft of niet, ieder kind moet Sinterklaas kunnen vieren”
  Lier

  Greet (42) organi­seert Sinter­klaas­feest voor gezinnen in nood: “Of je nu in armoede leeft of niet, ieder kind moet Sinter­klaas kunnen vieren”

  “We willen gezinnen die het geld niet hebben zelf een feest te organiseren de kans geven om de komst van de Sint toch te vieren.” Vanuit deze gedachte organiseert Greet Weyns (42) op zondag 4 december een Sinterklaasfeest. Greet is mama van twee en richtte een maand geleden de Groedselkast in Lier op, zodat mensen er terecht kunnen om aan hun basisbehoeften te voldoen.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Luc Van der Kelen over de uitdagingen voor de kleine zelfstandige: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstraten van oudsher”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de uitdagin­gen voor de kleine zelfstandi­ge: “Lege vitrines dreigen het lot te worden van zaken in alle winkelstra­ten van oudsher”

  Deze week in de Delhaize aan de Bredabaan in Merksem. Ik loop recht op Johan Verlinde. Ik was een goede klant van zijn kippenslagerij-delicatessenzaak, dicht bij het districtshuis. Twee maanden geleden was de zaak plots verdwenen. Geen kip aan ’t spit meer. Geen kalkoen meer met kerstmis of boerenpaté. Dat verkopen ze ook in de Carrefour verder op de Bredabaan of in het kraam op de Winkelstap, maar bij Johan waren ze veruit het best.
 2. BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescherming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtoffer levend vanonder het puin”
  PREMIUM

  BIJZONDERE BEROEPEN. Jan Beeldens van de civiele bescher­ming helpt bij rampen: “Na urenlang graven haalden we een slachtof­fer levend vanonder het puin”

  “De meeste mensen kennen ons door explosies, overstromingen en zware branden, maar 90 procent van onze taken komt niet in de pers.” Als luitenant-kolonel bij de civiele bescherming weet Jan Beeldens (37) ‘s ochtends nooit wat de rest van de dag zal brengen. Maar hij zou zijn bijzondere job voor geen geld ter wereld willen opgeven.
 1. ASSISEN. “Volgens getuigen trekt u wel vaker een mes bij ruzies.” Reyes del Rosario blijft tijdens verhoor ontkennen dat hij Joël Ozuna in het hart stak
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Volgens getuigen trekt u wel vaker een mes bij ruzies.” Reyes del Rosario blijft tijdens verhoor ontkennen dat hij Joël Ozuna in het hart stak

  De eerste dag van het assisenproces over de dood van de 45-jarige Dominicaan Joël Ozuna opende met het verhoor van beklaagde Bryan Reyes del Rosario. Voorzitter Roelants voelde hem stevig aan de tand over zijn veranderende verklaringen en het feit dat hij zijn vrienden ervan lijkt te beschuldigen de dodelijke steekwonde in hart te hebben gegeven. “Volgens getuigen hebt u in vorige conflicten ook al vaker een mes getrokken”
 2. ASSISEN. Caféruzie leidt tot dodelijke steekpartij in Van Stralenstraat: “Ik zei ‘neersteken’, maar ik bedoelde alleen maar ‘snijden’”
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. Caféruzie leidt tot dodelijke steekpar­tij in Van Stralen­straat: “Ik zei ‘neersteken’, maar ik bedoelde alleen maar ‘snijden’”

  Vijf vrouwen en zeven mannen zullen vanaf vrijdag 2 december beslissen over het lot van Bryan Reyes del Rosario (29). Hij zou twee jaar geleden, op 6 juli 2020, de 45-jarige Joël Ozuna hebben doodgestoken in café Colony’s in de Van Stralenstraat. Ze zouden daar allemaal hebben afgesproken vanwege de verkiezingen die op dat moment plaatsvonden in de Dominicaanse Republiek, hun land van oorsprong.
 3. Zorgbehoevende jongeren krijgen eigen plekje op terrein van WZC De Vaeren: “Twee generaties komen hier samen”
  Rumst

  Zorgbehoe­ven­de jongeren krijgen eigen plekje op terrein van WZC De Vaeren: “Twee generaties komen hier samen”

  De Rumstse vzw Joert heeft een nieuwe thuisbasis gevonden bij het woonzorgcentrum De Vaeren in de Eikenstraat in Reet. Achteraan op het terrein staat voortaan een grote tentconstructie opgesteld, waar elke donderdag een aantal zorgbehoevende jongeren terecht kunnen voor een zinvolle dagbesteding. “Hiermee maken we de kloof tussen jongeren- en ouderenzorg weer een stukje kleiner.”
 1. Louche ‘voetbalmakelaar’ veroordeeld tot vijf jaar cel voor neptransfers: “Een oplichter pur sang”
  Antwerpen

  Louche ‘voetbalma­ke­laar’ veroor­deeld tot vijf jaar cel voor neptrans­fers: “Een oplichter pur sang”

  De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de Antwerpse Nederlander Bram Schrier vrijdag veroordeeld tot vijf jaar cel en 8.000 euro boete voor oplichting, schriftvervalsing en het witwassen van geld. De zestiger had zich jarenlang als een gerenommeerd voetbalmakelaar voorgedaan om mensen geld te kunnen aftroggelen. Hij maakte een twintigtal slachtoffers in totaal bijna drie miljoen euro afhandig.
 1. Twintiger wil dure merkjas aankopen met vals geld
  Lier

  Twintiger wil dure merkjas aankopen met vals geld

  Een 24-jarige Antwerpenaar moest zich komen verantwoorden op de rechtbank in Mechelen voor het betalen met vals geld. In mei 2021 wilde hij een dure merkjas aankopen bij iemand uit Lier die deze merkjas te koop had aangeboden op het internet. Kort na de verkoop, merkte de verkoper op dat er onder het ene echte eurobiljet, veertig valse zaten verstopt. Op basis van de nummerplaat kon de politie de verdachte identificeren. Het ging om de 24-jarige. Hij werd verhoord, maar ontkende met klem dat hij bewust heeft betaald met vals geld. “Ik was speciaal voor de aankoop van de jas geld gaan wisselen in de nachtwinkel. Daar moeten ze me dat vals geld hebben gegeven”, luidde het. Ook op zitting herhaalde hij deze verklaringen. Het parket geloofde hem echter niet. Het vorderde een celstraf van 10 maanden effectief. De jongeman vroeg de vrijspraak of ondergeschikt een werkstraf.