Enkele conceptbeelden van hoe de Van Buggenhoutlaan er na de werken zal uitzien
Volledig scherm
Enkele conceptbeelden van hoe de Van Buggenhoutlaan er na de werken zal uitzien © Gemeente Koksijde

Zo zal Van Buggenhoutlaan er na langverwachte heraanleg uitzien

KoksijdeIn Koksijde start in de loop van volgend jaar de heraanleg van de Van Buggenhoutlaan. Bij de Ter Duinenlaan is onder andere een nieuwe rotonde gepland met groen. Er komen ook enkele zitelementen en de fietsers en voetgangers krijgen meer comfort.

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
  2. Veurne stelt vol ambitie nieuwe huisstijl en stadsfilm voor: “We mogen best fier zijn op unieke stad”
    Veurne

    Veurne stelt vol ambitie nieuwe huisstijl en stadsfilm voor: “We mogen best fier zijn op unieke stad”

    ‘Uitstekend. Veurne’, dat is de baseline bij het nieuwe stadslogo. Bijzonder is dat die huisstijl volledig in eigen beheer is ontwikkeld. Er kwam geen extern ontwerpbureau aan te pas. Daarnaast stelt Veurne een eigen stadsfilm voor. “Onze stad heeft uitzonderlijke troeven in handen die we maar al te graag op tafel gooien”, knipoogt communicatieschepen Jan Verfaillie (CD&V).
  1. IN BEELD. Spekgladde snelwegen zorgen voor massa ongevallen in noorden van West-Vlaanderen
    Play
    Brugge/Nieuwpoort/Oudenburg/Oostduinkerke

    IN BEELD. Spekgladde snelwegen zorgen voor massa ongevallen in noorden van West-Vlaanderen

    Extreem gladde omstandigheden op de snelwegen in het noorden van West-Vlaanderen hebben zondagmiddag voor een massa ongevallen gezorgd. Zware hagelbuien en smeltende sneeuw toverden de rijbaan op bepaalde plaatsen om tot een ijspiste. Takeldiensten, brandweer en wegpolitie hadden de handen vol. Alle ongevallen gebeurden in amper een half uurtje tijd.
  2. Viespeuk (31) die openbaar masturbeert en geslachtsdeel toont aan Jehova’s getuigen tóch naar gevangenis na nieuwe feiten
    Koksijde

    Viespeuk (31) die openbaar mastur­beert en geslachts­deel toont aan Jehova’s getuigen tóch naar gevangenis na nieuwe feiten

    De 31-jarige Saïd A. uit Koksijde moet dan toch naar de gevangenis na twee veroordelingen met probatie-uitstel voor zedenfeiten en seksisme. Hij schond namelijk die voorwaarden. De man kreeg in juli vorig jaar nog 1 jaar cel met probatie-uitstel, omdat hij zijn geslachtsdeel had getoond aan twee Jehova’s getuigen. En dat was slechts één zedenfeit van vele waarvoor hij terecht stond. Zo kreeg hij ook nog 7 maanden cel met probatie-uitstel voor seksisme tegenover een politievrouw.