Algemeen illustratiebeeld van strand Oostduinkerke
Volledig scherm
Algemeen illustratiebeeld van strand Oostduinkerke © Benny Proot

Wil je een paardenmolen of trampolinepark bij Koksijds strand runnen? Begin al maar te sparen

KoksijdeKoksijde schrijft twee nieuwe concessies uit. Eén voor de uitbating van een paardenmolen op het Eugenie Terlinckplein en een andere voor een trampolinestructuur op het strand van Koksijde en Oostduinkerke. Goedkoop zijn die evenwel niet.

 1. RESTOTIP. Fiji in Blankenberge: “Locatie, setting én zelfgemaakte loempia’s, meer is echt niet nodig om toeristen én locals te overtuigen”
  PREMIUM

  RESTOTIP. Fiji in Blankenber­ge: “Locatie, setting én zelfgemaak­te loempia’s, meer is echt niet nodig om toeristen én locals te overtuigen”

  Met het Leopoldpark naast de deur, de zeedijk die je bijna kan aanraken en tal van grote parkings in de buurt heeft het nieuwe restaurant Fiji in Blankenberge alvast de locatie mee om tot een succes uit te groeien. Maar van een topzaak verwachten we natuurlijk ook lekker eten. Kan Fiji de verwachtingen inlossen? Lees er hier wat meer over.
  Blankenberge, Brugge
 2. MIJN STAD. Het Nieuwpoort van Tania Clarys (54), uitbaatster van ijssalon en B&B: “Op vlak van gastronomie zijn we hier verwend”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Het Nieuwpoort van Tania Clarys (54), uitbaat­ster van ijssalon en B&B: “Op vlak van gastrono­mie zijn we hier verwend”

  Ze keert met plezier af en toe terug naar de Westhoek, waar haar roots liggen. Maar de zee, en Nieuwpoort in het bijzonder, hebben intussen het hart van Tania Clarys (54) veroverd. Op een steenworp van de Markt runt ze gastenverblijf De Arend en combineert dat met haar ijssalon Cornet de la Mer. Ze neemt ons mee door de badstad. “Een strandwandeling is altijd zalig... maar heb je deze supertoffe buurt al ontdekt?”
  Nieuwpoort
 3. HUIZENJACHT. Langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Langs het kanaal Plassenda­le-Nieuwpoort: “Rust vlak bij de kust en toch vind je er onder de 200.000 euro al een thuis”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de woningen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op ronde in heel Vlaanderen met lokale vastgoedexperts. Deze week trekken we op huizenjacht langs het kanaal Plassendale-Nieuwpoort, midden in de polders en op een boogscheut van de kust. “Een mooie omgeving aan het water én een uitstekende uitvalsbasis: geen wonder dat de woningen hier vlot van de hand gaan.”
  Nieuwpoort