De trouwring die werd gevonden op het strand en door een eerlijke vinder werd binnengebracht bij de politie.
Volledig scherm
De trouwring die werd gevonden op het strand en door een eerlijke vinder werd binnengebracht bij de politie. © PZ Westkust

Wie kent Esther, gegraveerd in deze op het strand gevonden ring?

Oostduinkerke/NieuwpoortEen wandelaar heeft dinsdag een ring gevonden op het strand in de omgeving van de buurt Groenendijk in Oostduinkerke, vlak bij Nieuwpoort. Vermoedelijk gaat het om een trouwring. “De persoon was zo eerlijk om de ring binnen te brengen op ons politiekantoor. We zouden graag de eigenaar of eigenares vinden", zegt Ine Deburchgraeve van de politie Westkust. 

 1. AUTOSNELWEGVERHALEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economische ramp meegemaakt”
  PREMIUM
  De Panne

  AUTOSNEL­WEG­VER­HA­LEN. En toen lag de E40 eindelijk tot in De Panne: “Zonder die afrit hadden we een economi­sche ramp meegemaakt”

  60 jaar: zo lang heeft het geduurd voor de E40 naar onze kust er helemaal lag. Pas in 1997 werd het laatste deel in Adinkerke geopend. Johan Degrieck (77) uit De Panne was burgemeester toen de plannen op tafel lagen, maar bij de opening was hij niet - “zo gaat dat in de politiek”. O toeval: zijn zoon Bram, huidig burgemeester, heeft met de omleidingsweg voor Plopsaland een gelijkaardig dossier op zijn bord. Johan blikt voor ons terug op een opmerkelijk stukje geschiedenis, over nerveuze Fransen, het mysterie van afrit 1a en een nutteloze brug die er móést komen.
 1. Zeven idyllische Vespa-routes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek
  PREMIUM
  Roeselare / Brugge / Bossuit / Oostrozebeke / Pervijze / Proven

  Zeven idyllische Ves­pa-rou­tes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek

  Wie onze provincie eens op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is in onze contreien aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters eens vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie er zelf geen heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes één huren.